Team Fanzonely

Talentenraceteam 


Team Fanzonely komt sinds 2005 uit in de Benelux Racing League (meer info opent in een nieuw venster >>), een van de populairste raceklassen van de Nederlandse autosport. De herkenbare zwart-witte BRL Lights van het team worden door studenten Autotechniek geprepareerd. Deze studenten zijn actief binnen de, door Fanzonely opgezette, Speed Academy of het Jong Talent Programma en doen daar ervaring op in de indrukwekkende wereld van de autosport. Autosport is boven alles een teamsport, waarbij verantwoordelijkheidsgevoel, vindingrijkheid en maximale inzet van een ieder noodzakelijk zijn voor het behalen van resultaat. Zo wordt er heel nauw samengewerkt en ontstaan er, naast carrièremogelijkheden, ook vriendschappen voor het leven.

opent in een nieuw venster

opent in een nieuw venster Download leaflet


Het Fanzonely Jong Talent Team tijdens de Rizla Racing Day in Assen

Het Fanzonely Jong Talent Team werkt samen met de HTS Autotechniek Arnhem, ROC Aventus, Racing Development, Dunlop, Hamer Installatietechniek, Koni en de BRL V6-association. Ervaren praktijkbegeleiders nemen de talenten onder hun hoede. Daarnaast zijn er nauwe contacten met André van der Burg. André is geen onbekende in de autosport. Kijkers van RTL GP zullen hem kennen als engineer van Jeroen Bleekemolen in de Porsche Super Cup, maar ook van de winst van de 24 uur van Le Mans met de LMS Porsche van Team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur.


Ruud Hartvelt, teameigenaar (r) met zoon Ron (l)

Teambaas Ruud Hartvelt startte Fanzonely na de sport van zeer dichtbij te hebben meegemaakt door de successen van zoon Ron. Ron Hartvelt, zelf voormalig HTS Autotechniek student, vertrok al vroeg in zijn carrière naar Engeland. Daar kwam hij bij RML (Ray Mallock Limited) terecht, the place to be voor engineerstalent met ambitie in de autosport. Na onder andere werk in de Formule 1 (Jaguar en Red Bull), ALMS Serie en DTM is hij nu Head of Engineering bij het Chevrolet WTCC team. Het doel van Fanzonely is om jonge, gemotiveerde en talentvolle engineers in opleiding de kans te geven om kennis te maken met de, als onbereikbaar bekend staande, autosport en tijdens hun opleiding nuttige praktijkervaring op te doen. Hopelijk is daarna ook voor hen een schitterende carrière weggelegd.

 

Erelijst:

2005 Nationaal Kampioen (Coureur: Francesco Pastorelli, Engineers: Maarten Kerkvliet & Wilco Beijer)
2006 Runner-up (Coureur: Dick Freebird, Engineers: Michiel Christenhusz & Reijer den Hertog)
2008 Runner-up (Coureur: Niels Hartvelt, Engineers: Michael Buitenhuis & Peter den Besten)
2009 Kampioen (Coureur: Chris Maliepaard, Engineers: Michael Buitenhuis, Milan Vergeer, Edwin van den Heuvel)