Jong Talent Programma

Opstap voor race- en engineering talent


Het Fanzonely Jong Talent Programma is opgezet voor talentvolle coureurs en engineers en was het eerste wapenfeit in de autosport voor Team Fanzonely. In 2005 werd ingestapt in de BRL Light klasse met één BRL Light raceauto, die werd geprepareerd door twee enthousiaste studenten HTS Autotechniek. Hoewel de autosport voor hen een onbekende wereld was, werd wel direct resultaat behaald. Met coureur Francesco Pastorelli behaalde het Jong Talent Team direct het Nationaal Kampioenschap.


 

 


Het Jong Talent Team werd in haar debuutjaar kampioen

In 2006 veranderde de BRL Light van body. Er wordt sindsdien geracet met een Ford Focus WTCC silhouette. Maar ook onderhuids worden de nodige aanpassingen doorgevoerd. Het Fanzonely Jong Talent Team heeft hiervoor het alleenrecht gekregen van de BRL organisatie. HTS Autotechniek Engineers Maarten Kerkvliet en Wilco Beijer zorgen onder andere voor een compleet nieuwe voorwielophanging. Samen zorgen de verbeteringen voor een tijdwinst van zo'n 2 seconden, een knap resultaat! In 2009 werd opnieuw het kampioenschap behaald met jong talent Chris Maliepaard.

 

De huidige Ford Focus WTCC body 

Engineeringprogramma breidt uit

Sinds 2009 is het Jong Talent Programma voor race- en engineeringtalent duidelijker van elkaar gescheiden. Het Jong Talent Programma voor racetalent in de BRL Light klasse is ongewijzigd, terwijl het programma voor engineers een interessante uitbreiding heeft gekregen. Klik voor meer informatie over de beide programma's op de onderstaande links.

 

 

opent in een nieuw venster               opent in een nieuw venster