On Tour

Bètatechniek meets topsport

 
Net als vorig jaar is Fanzonely dit jaar niet alleen op de circuits in de Benelux te zien, maar ook op diverse middelbare scholen in Nederland. Met een nieuwe racetrailer en één van de raceauto's gaat het team samen met de HTS Autotechniek Arnhem en ROC Aventus op pad om middelbare scholieren een uniek kijkje achter de schermen te geven.

Het doel van de On Tour campagne is om scholieren, die voor een van de belangrijkste keuzes in hun leven staan: hun vervolgstudie, inzicht te geven in de mogelijkheden die een (auto)technische studie hen biedt. Zij ontdekken op een leuke, interactieve manier hoe de bètatechnische vakken die zij op school krijgen, in de praktijk toegepast worden. Na een eerste succesvolle roadshow in 2008 is besloten de tour dit jaar voort te zetten. Houd de kalender in de gaten voor updates en locaties.

 

Kalender

18 maart De Meerwaarde  Barneveld 
12 mei Merlet College  Cuijk 
09 juni Candea College Duiven 
19 juni Mondial College  Nijmegen
26 september Techniekdag Nijmegen 
20 oktober Het Rhedens  Rozendaal 
10/11 november Jet-Net Career Day  Rotterdam
20 november Over Betuwe College  Bemmel 
24 november  Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen Nijmegen 
26 november Jacob-Roelandslyceum  Boxtel 

 

Naast uitleg over de BRL Light raceauto en de Autotechniek opleidingen van ROC Aventus en de HTS Autotechniek nemen de scholieren deel aan diverse leuke en leerzame activiteiten, zoals uitdagende practica, een snelle pitstop en racen met radiografisch bestuurbare auto's. Ze kruipen voor even in de huid van een Race Engineer en komen voor vraagstukken te staan die rechtstreeks uit de praktijk komen. Voor een korte impressie, zie het fotoboek >>

 

Meer weten over de Autotechniek opleidingen van de bovenstaande scholen? Klik dan op de logo's hieronder voor meer informatie. 

opent in een nieuw venster  opent in een nieuw venster  opent in een nieuw venster