Speed Academy

Speed Academy: link tussen opleiding en bedrijfsleven


Veel studenten hebben de ambitie na hun studie terecht te komen in de Formule 1 of een groot bekend bedrijf. Aan de andere kant zoeken deze bedrijven naar nieuw jong talent; gemotiveerde, jonge mensen die goed zijn in hun vak. Je komt als student echter niet zomaar bij zo’n bedrijf binnen. Hiervoor is iets nodig dat de student onderscheid van de anderen, een supreme skill. Maar zo’n supreme skill ontwikkel je niet zomaar. Daarvoor is een omgeving nodig die studenten, onder professionele begeleiding, de kans geeft hun talenten verder te ontwikkelen. Met deze gedachte is Fanzonely de Speed Academy begonnen, een uniek opleidingsinitiatief in Nederland.

Klaargestoomd voor de maatschappij

De Speed Academy is een netwerk tussen student, opleiding en bedrijfsleven. Studenten maken kennis met het raceteam en doen ervaring op in het prepareren van de auto’s. Naast kennisverbreding zijn inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en focus vereisten die leiden tot succes in de autosport. Juist hier blinken de studenten na hun stageperiode of project uit. Het is dus niet alleen een mooie referentie op de CV van de student, maar ook een mogelijkheid bij uitstek om voorbereid de maatschappij in te stappen na zijn studie. Bovendien is de stage zeer veelzijdig doordat binnen de Speed Academy, in samenwerking met de partners van Fanzonely, kennis wordt gemaakt met diverse facetten van het toekomstige beroep van de student.

Unieke stagemogelijkheid

De Speed Academy is ontstaan in 2008 toen Fanzonely een samenwerking aanging met ROC Aventus. Samen met het ROC en bestaande partner HTS Autotechniek Arnhem werd gestart met de Speed Academy. Het opleidingstraject, dat plaatsvindt binnen de muren van ROC Aventus in Apeldoorn, biedt plaats aan gemotiveerde studenten Autotechniek op MBO en HBO niveau. Voor HBO en WO studenten is er tevens het Fanzonely Jong Talent Programma. In de Speed Academy krijgen de studenten de kans te werken binnen het Fanzonely raceteam in de vorm van een project of stage. Een unieke mogelijkheid, want de autosport staat als doorgaans onbereikbaar bekend. Fanzonely maakt deze indrukwekkende omgeving bereikbaar voor jonge talenten en bevordert hun ontwikkeling.

Betere aansluiting opleiding en praktijk

Met de Speed Academy speelt Fanzonely in op de conclusies van de Denktank 2007. In het rapport "12 frisse ideeën voor het onderwijs" stellen zij dat een betere aansluiting van opleiding en praktijk is gewenst, waarbij studenten in een professionele omgeving met coaches uit de praktijk de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Winst voor zowel de student als het bedrijfsleven: talent wordt sneller ontdekt, beter begeleid en komt terecht bij een bedrijf dat past bij zijn of haar talent en investeert in zijn of haar carrière.


opent in een nieuw venster   opent in een nieuw venster  opent in een nieuw venster