Menu

Cesco Pastorelli onderstreept zijn talent nogmaals!

4 september 2005

Cesco Pastorelli onderstreept zijn talent nogmaals!

Afgelopen weekend werden op de Nürburgring de 9de en 10de race van het BRL-light kampioenschap verreden. Na de gewonnen races op circuit Assen werd er hard gewerkt aan de auto van het Fanzonely Jong Talent Team. Zo is er een compleet nieuw dashboard gemaakt en de gewichtsverdeling geoptimaliseerd. Het wachten is nu op het definitieve ontwikkelplan.

Op donderdagavond werd richting ‘’de groene hel’’ afgereisd. Na een wat korte nachtrust is om 07.00u de laatste hand gelegd aan de auto om met de vrije training te beginnen. Er werd een goede set-up gevonden en dat resulteerde in de snelste tijd na 30 minuten trainen! Dat beloofde veel goeds voor de aansluitende kwalificatie. Er werd besloten om tijdens de kwalificatie direct naar buiten te gaan om te proberen in drie rondes een goede tijd neer te zetten. Dat resulteerde in een vlotte 2:17,4. Tijdens het inrijden van de pits begon de auto te haperen, het gevolg van een te lage accuspanning. Een defekte dynamo bleek de veroorzaker.

De rest van het veld reed bijkans een complete raceafstand om aan onze tijd te komen, maar alleen Gaby Uljee passeerde ons nog in de slotfase van de kwalificatie. Zij was de snelste met een tijd van 2:16,6. De derde tijd was voor Marijn van Kalmthout met een 2:17,9.

Zaterdagochtend werd de eerste race verreden. Iedereen was behoorlijk gespannen wat er zou gaan gebeuren in de eerste bocht. Ondanks de chaos manouvreerde Francesco mooi om alles heen en lag direct 1e. Maar toen sloeg het noodlot toe, de display van de datalogger viel uit en er konden geen essentiële gegevens meer uitgelezen worden. Om het zekere voor het onzekere te nemen is toen de auto aan de kant gezet. Uiteindelijk is Marijn van Kalmthout 1e geworden nadat koploper Theo Stor een minuut straf kreeg. 2e werd Frank Gielens, derde Gaby Uljee na een mooie inhaalrace.

Na de nodige reparaties ging de tweede race van start. Door het uitvallen in de eerste race moest er achteraan op de grid gestart worden. Zoals ook de voorgaande races in de Eiffel bewees Cesco een ‘hard charger’ te zijn, na de eerste ronde kwam Cesco reeds als 5de door. Dat was het startschot voor een spannende race, op relatief verse banden werden meteen goede tijden neergezet die dicht bij de kwalificatietijden in de buurt kwamen. Eenmaal op de derde plek beland loopt Cesco met grote stappen in op Marijn van Kalmthout. Een hanige passage met behulp van een V6 brengt hem op de tweede plaats en in een duel dat tot aan de eindstreep heeft geduurd. Tienden van secondes worden uitgewisseld, met als resultaat dat Francesco Pastorelli als tweede over de meet komt met vlak daarachter van Kalmthout. Het gat naar Gaby Uljee was te groot om te overbruggen, maar gedurende de hele race reden Gaby en Cesco vrijwel identieke rondetijden. Wederom een schitterende inhaalrace en het team is dan ook zeer blij met dit resultaat.

Het Fanzonely Jong Talent Team gaat zich klaar maken voor het gevecht om het Nederlands Kampioenschap tijdens de Trophy of the Dunes op 17 & 18 september. Wanneer u deze dagen wilt bijwonen in de VIP-box van Fanzonely, kijk dan op www.jong-talent.nl.

Tijdens de finaleraces op circuit Zandvoort in oktober presenteert Fanzonely de nieuwe ‘concept’-body van de Focus met een demonstratie. Wordt partner van de ‘Jong Talent Business Club’ en help mee aan de ontwikkeling! Bel 0343 – 437375 en vraag naar Pim de Wit of Ruud Hartvelt.

 

Meer nieuws...