Menu

Zinderende actie en morele dubbele winst tijdens Trophy of the Dunes.

20 september 2005

Zinderende actie en morele dubbele winst tijdens Trophy of the Dunes.

Het raceweekend voor het Jong Talent Team had haar aanvang op maandag- en dinsdagavond. Fanzonely testte deze twee dagen op Circuit Zandvoort, het bleken waardevolle uren die werden besteed om goede set-up te vinden voor het raceweekend.

Zaterdag werd er voorafgaand aan de kwalificatie nog een vrije training verreden op een kletsnatte baan. Eindelijk een gelegenheid voor Francesco om de grip en de balans te voelen die de BRL-Light wordt toegedicht in deze omstandigheid. Dat pakt zeer goed uit, aan het einde van de vrije training stond de BRL-light van het Fanzonely Jong talent team boven aan de trainingslijst. Met een 2:07.239 op de klokken wel drie tiende los van het complete BRL-V6 veld, en zelfs een volle drie seconden voor op de volgende BRL-light! Dunlop is een grote partner van het Jong Talent Team en levert met hun regenbanden absolute topkwaliteit.

Tijdens de kwalificatie waren de omstandigheden weer totaal anders, de auto stond klaar op regenbanden, maar die konden er na de eerste ronde gelijk weer onder uit. De baan was flink aan het opdrogen en de tijden vlogen omlaag. Uiteindelijk kwam Cesco op een 1:56.4, dat was voldoende voor een 3e plek op de startgrid. Gaby Uljee had als snelste getraind met Marijn van Kalmthout op plaats 2.

Zondag moest twee keer gewonnen worden om zicht te houden op het Nederlands Kampioenschap. Cesco had een goede start, dook als tweede de Tarzanbocht in en had dus direct al een plek gewonnen. Gaby en Cesco sloegen een gat met de rest van het veld, alleen Marijn kon zich na een aantal ronden bij deze kopgroep aansluiten. Als aan een touwtje reden de drie over de baan. Marijn passeerde Cesco nog waarna Gaby en Marijn uitvochten wie er met de grote beker naar huis zou gaan. Het pakte totaal anders uit, van Kalmthout en Uljee kwamen hard met elkaar in aanraking in de Hugenholtz, waarna een strakke binnenlijn van Cesco hem weer op kop bracht en uiteindelijk op de hoogste trede van het podium. Marijn werd 3e na een tijdstraf van 60 seconden en Gaby 2e .

Race twee werd wederom een super spannende race waarin van alles voorviel. Na de start van pole dankzij de zege in Race 1, houd Cesco de leiding en slaat een gat samen met Gaby. Zij passeert hem na een aantal rondes, waarna de strijd pas echt losbarst. Tiendes worden uitgewisseld, maar twee ronden voor de finish verliest Gaby veel grip, en gaat dwars en wijd. In de tarzanbocht duikt Cesco aan de binnenkant, waarna wat kleine kusjes worden uitgedeeld. Gaby raakte hierdoor in de grindbak en Cesco behaalt de 4e overwinning van het seizoen voor Fanzonely’s Jong Talent Team!

Waar twee vechten hebben twee schuld, en in plaats van het contact af te doen als ‘race-incident’ wordt er een tijdstraf van 60 seconden opgelegd. Zo vallen we terug naar de vijfde plaats en zorgt de wedstrijdleiding ervoor dat de stand in het kampioenschap hevig wordt beïnvloed. Een absolute zonde, want er ontstaat op het paddock een sfeer die daar niet thuishoort en alleen maar kan uitmonden in represailles. Laten we ons concentreren op de eigen prestatie en vooruitgang!

Het Fanzonely Jong Talent Team gaat toch met een goed gevoel naar huis en gaat zich voorbereiden op de Finale races op 15 &16 oktober! Het kampioenschap is nog niet beslist..

Re-live de Races van Trophy of the Dunes op18 september terug kijken:

opent in een nieuw venster Race 1

opent in een nieuw venster Race 2

 

Meer nieuws...