Menu

JONG TALENT TEAM KAMPIOEN BRL-Light 2005

18 oktober 2005

Fanzonely Jong Talent Team Kampioen eerste jaar BRL-Light 2005!

Het Jong Talent Team was vanaf donderdag al weer op het circuit park Zandvoort te vinden. Het moest het weekend gaan worden van erop of eronder. Het team ging het weekend in met een achterstand op Gaby Uljee van 17 punten en 4 punten op Marijn van Kalmthout. Het zou dus een zwaar weekend gaan worden om die twee nog voorbij te gaan.

Vrijdag de eerste vrije trainingen verliepen redelijk; onze jonge hond had last van een verkoudheid. Al met al waren de tijden toch redelijk voor iemand die op dat moment in zijn bed had moeten liggen. Het leven van een coureur gaat niet altijd over rozen. Het nieuwe video- en dataloggingsysteem van albi-engineering werkte ook perfect. Er zijn onder meer nieuwe travel sensoren geplaatst om precies na te gaan wat de dempers doen. Dit is hard nodig voor de ontwikkeling van de voorwiel ophanging voor de BRL-light specificaties 2006. Om iedereen te laten zien hoe de BRL Light er volgend jaar uit ziet, stond er een WTCC Ford Focus op een prominente plek op het paddock.

Zaterdag in de derde vrije training ging het al weer een stuk beter met Cesco; dit was ook te zien in de tijden. Op oude banden werden er al tijden gedraaid welke veel goeds beloofde voor de kwalificatie later op de dag. Voor de kwalificatie werden er nog nieuwe Dunlop slicks onder de auto gezet en het team had heel hard gewerkt om de auto helemaal goed af te stellen. Cesco moest het nu laten zien. Uiteindelijk werd het een 1:55,6 waarmee wij op de tweede plek achter Uljee en voor van Kalmthout stonden

Zondag de belangrijkste dag van het jaar en toch was er een ontspannen sfeer in de tent. Toen de auto’s eenmaal gestart werden om naar de start opstelling te gaan werden alle blikken in de ogen van iedereen serieus. De start was hectisch, de lichten deden niet precies wat ze zouden moeten doen en Uljee ging niet op tijd op het gas. Het hele veld werd door elkaar geschut. Leo Kemmer kwam als eerste door de tarzanbocht met Francesco in de nek. Gaby en Marijn waren ver terug gevallen. Gaby tikte Marijn later op het circuit aan waardoor ze zichzelf uitschakelde voor de wedstrijd; zo was de ruimte vrij voor Cesco om dure punten binnen te halen voor het kampioenschap. Kemmer kon op aandringen van Cesco de koppositie niet in handen houden waardoor Cesco een plek opschoof. Meteen sloeg hij een gat en gaf de leiding niet meer uithanden. Opeens waren de rollen omgedraaid en stonden we eerste in het kampioenschap.

De tweede race werd er eentje om door een ringetje te halen. We vetrokken als eerste en zo bleef het ook de hele wedstrijd. In het eerste jaar dat het Fanzonely Jong Talent Programma draait worden we meteen kampioen, te mooi voor woorden! Marijn van Kalmthout is Benelux kampioen geworden doordat hij precies 75% van de wedstrijd kon afmaken en zo de benodigde punten kon binnenhalen, Gefeliciteerd!

Voor het Fanzonely Jong Talent Team is het een zwaar maar mooi jaar geweest en daarom willen we iedereen bedanken die ons afgelopen jaar heeft gesteund. Zonder uw hulp waren we nooit zover gekomen. Wij openen nog een fles champagne, om daarna hard verder te werken en volgend jaar met de nieuwe auto aan de start te staan.

Bekijk hier hoe het Fanzonely Jong Talent Team Kampioen is geworden!!

opent in een nieuw venster Race 1

opent in een nieuw venster Race 2 

 

Meer nieuws...