Menu

Verslag openingsrace Assen 2006

15 mei 2006

WARM - UP

Na maanden van voorbereiding was op 14 mei de seizoensopener van de ELF BRL op circuit Assen een feit. Voornamelijk de onderhuidse aanpassingen van de auto maakten het verschil; zij vergroten de balans en betrouwbaarheid. Een sterk staaltje technische ontwikkeling, ontstaan door intensieve samenwerking tussen Cupsponsor Fanzonely, de HTS Autotechniek te Arnhem en Racing Development te Bruchem. Daarnaast nam Fanzonely, gesterkt door haar ervaring in 2005, de verantwoordelijkheid voor de BRL Cupcoordinatie en het BRL secretariaat op zich.

Het Fanzonely Jong Talent Team is de titelverdediger in 2006. Teambaas Ruud Hartvelt heeft in de winterperiode alles uit de kast gehaald om goed voorbereid aan de start te verschijnen en het kampioenschap te prolongeren. Ook tijdens de Pinksterraces zal WTCC engineer Ron Hartvelt weer zijn jarenlange Formule 1-ervaring inzetten, hij heeft onder andere samengewerkt met Irvine, Webber en Coulthard. Zijn inbreng gedurende de lenteraces op Assen was ook al van groot belang.

RESULTS

Het Fanzonely Team is zeer tevreden met de eerste raceresultaten. Met twee compleet nieuw opgebouwde auto's werd vier keer in de top 6 gereden, Dick Freebird behaalde zelfs zijn eerste podiumplaats! Niels Hartvelt greep daar net naast, maar reed constant, besliste alle duels in zijn voordeel en maakte de moeizame kwalificatie meer dan goed. Twee debutanten met de juiste instelling, beide zorgend voor exposure voor Fundracer en het Jong Talent Team. Samen met snelle dame Carlijn Bergsma zijn zij er klaar voor om met de Pinksterraces de leiding in het kampioenschap over te nemen!

De compleet nieuwe polyester body, ontwikkeld en gefabriceerd door Fiber Parts te Nieuw-Vennep, doet de naam silhouetteklasse eer aan. Naast een dikke Ford Focus WTCC-look beschikt de BRL ook over breder Dunlop-rubber, betrouwbare Koni-dempers en een imposante verstelbare achtervleugel. Engineer en Chief Mechanic Maarten Kerkvliet heeft momenteel de verantwoordelijkheid voor de opbouw en running van de raceauto’s, hij doet geweldig werk en is een belangrijke succesfactor.

WHAT’S NEXT?

5 juni, tweede Pinksterdag, circuit Zandvoort. Een ELF-BRL raceweekend met een veld van bijna veertig deelnemers en Fanzonely presenteert haar complete team van drie raceauto's. U als bezoeker kunt met ons op de foto en bent welkom voor alle ins en outs van de BRL. We staan prominent op het Bavariapaddock.


Uw bedrijf op de kaart zetten met een uniek concept en 's werelds snelste marketingtool? De BRL is Nederlands grootste klasse, vormt het voorprogramma van de Formule 1 uitzendingen op SBS6, is naar alle waarschijnlijkheid de supportklasse van de A1GP op Circuit Zandvoort, prominent aanwezig tijdens RotterdamRacing 2006 en gaat over de tong op internetsites, in programmabladen en magazines. Contact us!


 

 

Meer nieuws...