Menu

Gedegen voorbereiding Team Fanzonely op Super Prix

18 juni 2006

ZOLDER SUPER PRIX
Fanzonely Jong Talent Team gedegen voorbereid

 

Zondag 17 juni 2005. Onder de brandende zon op circuit Zolder pakt Francesco Pastorelli het eerste podium voor het Fanzonely Jong Talent Team, in de mooiste inhaalrace van het seizoen. De stijgende lijn die vorig seizoen vanaf dit moment zichtbaar was, maakt Dick Freebird nu al mee. Een tweede, derde en vierde plaats schreef hij al op zijn naam, in een veld van maar liefst zeventien auto’s.

Het circuit van Zolder is gedurende de wintermaanden echter op enkele plaatsen gewijzigd. De data verkregen tijdens de races in 2005 is bijna niet meer bruikbaar, bovendien is ook de BRL Light drastisch veranderd. Dat betekent dus zonder basis beginnen en een serieuze test inlassen. Alle focus tijdens deze testdag ligt op Dick, eerste rijder van het team en momenteel op een stevige derde plaats in het kampioenschap. Onder de no-nonsense leiding van Andre van der Burg maakt Dick zijn allereerste meters op dit circuit.

Dick is in topvorm dankzij een strak voeding- en sportschema. Hij oogt ontspannen terwijl er zeer gericht te werk wordt gegaan. In zeer korte tijd is hij op tempo en bevestigt wederom zijn talent voor de autosport. 

Testen en ontwikkelen
Het is de laatste testdag voor het derde BRL-event van het seizoen en het is druk op de baan. Een groot aantal andere Lights leggen ook testkilometers af. Na een lange dag met veel veranderingen zet Dick in de laatste minuten de snelste tijd van de dag neer, rapper dan alle andere aanwezige Lights. Auto en rijder zijn helemaal klaar voor de Zolder Super Prix op 9 juli a.s. Met de steun van rijders Hartvelt (opent in een nieuw venster www.fundracer.nl) en Bergsma verwacht het zestien-koppige team in de standen te stijgen en positie te verstevigen.

 Het Fanzonely Jong Talent Team heeft veel meetgegevens beschikbaar dankzij analyse van alle verzamelde data van de Pinksterraces en een uitgebreide rollenbanktest bij ProgrammaPartner HTS Autotechniek te Arnhem (opent in een nieuw venster www.htsautotechniek.nl). Daar is enorm veel expertise en meetapparatuur beschikbaar, de nummers 40 en 56 konden zo goed met elkaar worden vergeleken en langdurig met diverse instellingen aan de tand worden gevoeld. Alle aspecten van de BRL Light hebben de HTS-engineers nu in de vingers, het is slechts een kwestie van tijd voordat de slimme vondsten worden toegepast. Het aandachtsgebied van alle ontwikkelingen voor 2007 wordt nu al bepaald, de BRL is dus ook tussen de races vol in beweging!

Fans
Bestel nu kaarten voor VIP-arrangementen tijdens de DTM, Masters en A1GP bij Fanzonely! 0343-437375.

 

Meer nieuws...