Menu

Fanzonely presenteert Jong Talent 2007

23 maart 2007

Fanzonely presenteert Jong Talent 2007

 

Na enkele maanden winterstilte draait het Fanzonely Jong Talent Team weer op volle toeren. Maar liefst vijfentwintig jongelingen zetten zich momenteel in voor Fanzonely’s kampioenschapsjacht in 2007. De auto’s worden compleet gestript en nieuw opgebouwd met alle technische aanpassingen die de betrouwbaarheid, uitstraling en snelheid vergroten.
De betrouwbaarheid was ook in 2006 al groot bij Fanzonely, de nummers 40 en 56 vielen allebei slechts één keer uit.

De BRL heeft niet stilgestaan sinds de Finaleraces, op vele vlakken vindt reorganisatie plaats en ook in het rijdersveld zijn verschuivingen. Traditioneel zijn dit soort bekendmakingen ‘last minute’ want er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Fanzonely heeft haar Jong Talent selectieronde inmiddels met succes afgesloten.

 Uit vele aanmeldingen werd een eerste selectie gemaakt waarbij de rijders zich konden presenteren aan enkele teamleden. Zij deden hun uiterste best om goed voor de dag te komen en de beste indruk te maken. Na teamoverleg werd besloten om vier kandidaten de kans te geven zich in de BRL Light te ‘bewijzen’. Onder leiding van Niels Hartvelt en Dick Freebird werden op de circuits van Zolder en Zandvoort diverse rondes afgelegd. Je debuut maken in een brute raceauto als de BRL vergt een voorbereide aanpak, overzicht, oplettendheid en rust in de auto. Vanuit de tweede stoel op de bijrijdersplaats konden door Dick en Niels tips en trucs worden gegeven, en geassisteerd daar waar het schakelen, sturen of remmen nog te wensen overliet. De jonge talenten hadden geen moeite om het gaspedaal te vinden.

Om Fanzonely’s Jong Talent te worden moet je aan veel voorwaarden voldoen en de afweging is er vaak een gebaseerd op vele facetten. Fanzonely geeft dit jaar maar liefst twee debutanten de kans zich op het internationale platform te presenteren.

Winnaar: Roy Panman
2e auto: Femke Terpstra

Jong Talent Roy Panman is 18 en komt vanuit de kartsport. Met ervaring in de Formule Ford in 2005 en de Superkarts in 2006 is deze snelle man het nieuwe Fanzonely Jong Talent 2007. Na een uitgebreide selectie bleek hij degene te zijn met de meeste potentie.

Naast Roy heeft Fanzonely een snelle dame ingelijfd. Femke Terpstra maakt haar debuut in de andere Fanzonely BRL-Light. Dit debuut wordt mede mogelijk gemaakt door persoonlijke sponsor 2Produce. De 21-jarige inwoonster van Berkel en Rodenrijs heeft ervaring in de KNAF Vortex Rok klasse en maakt dit jaar ook haar debuut in de MINI Cooper Cup bij het START In The Picture Team.  

Fanzonely’s partners, de BRL V6 Association, Dunlop, de HTS Autotechniek Arnhem, Kantorenhuis De Merseberghen, Koni, 2Produce en Fundracer zijn trots op de nieuwe aanwinsten en zien 2007 met veel vertrouwen tegemoet. Vaste waarden in de vorm van Ruud en Niels Hartvelt, Andre van der Burg, Maarten Kerkvliet en Michael Buitenhuis zorgen voor de basis die in het succes van 2005 en 2006 resulteerden.

Fanzonely Jong Talent 2005 Francesco Pastorelli vervolgt zijn carrière in de Formulewagens, Fanzonely Jong Talent 2006 Dick Freebird vervolgt zijn carrière in de BRL V6. De hele Fanzonely crew wenst deze mannen alle succes bij hun nieuwe team!

Zeer binnenkort zijn de Fanzonely arrangementen 2007, onze teampresentatie en nieuwe prijsvragen online. Houd www.jong-talent.nl in de gaten voor het laatste nieuws!

 

Bron: PR Fanzonely

 

Meer nieuws...