Menu

Panman en Terpstra doen ervaring op in Zandvoort en Zolder

4 mei 2007

Coureurs Panman en Terpstra testen intensief op circuit Zolder


 

 

 

De Zolder Truck Grand Prix komt als seizoensopener voor de Benelux Racing League steeds dichterbij. Team Fanzonely is hard op weg om het succes van de afgelopen twee seizoenen voort te zetten.

 

Op Koninginnedag testte Fanzonely Jong Talent Roy Panman op circuit Zandvoort. Op 3 mei vertrok het team met twee auto’s naar het Belgische Zolder, waar Roy Panman en Femke Terpstra de hele dag testten.

 

Op een zonnige Koninginnedag rijdt Roy zijn rondjes op het Zandvoortse duinencircuit, waar hij veel progressie boekt. Op donderdag 3 mei is Team Fanzonely vroeg aanwezig in Zolder om zo veel mogelijk te kunnen rijden. Roy en Femke nemen plaats in hun eigen BRL Light en krijgen vanaf de passagiersstoel professionele feedback van Niels Hartvelt. De opzet slaagt, de jonge coureurs zijn zeer gemotiveerd om te laten zien wat ze kunnen en weten hun rondetijden gedurende de dag steeds te verbeteren.

 

 De Fanzonely Jong Talent Engineers halen veel informatie uit datalogging.

 

De Jong Talent Engineers zetten betrouwbare auto’s neer en ondersteunen de coureurs met behulp van het datalogging systeem. Een goede samenwerking is van groot belang in een raceteam. Tijdens de test op Zandvoort en Zolder blijkt dat de coureurs en HTS-engineers steeds beter op elkaar raken ingespeeld. Dat belooft wat voor het komende seizoen.

Een ander goed vooruitzicht is de snelheid die de coureurs in hun BRL Light laten zien. Andy Priaulx, wereldkampioen tourwagens in het WTCC, test tegelijk met het Fanzonely Jong Talent Team. De coureurs laten hem netjes voorbij, maar zijn in staat hem vervolgens nog enkele ronden in het vizier te houden.

Het BRL seizoen, dat start op 19 en 20 mei, belooft wederom zeer spannend te worden met close-racing en drukte aan de top.

Het Fanzonely Jong Talent Programma wordt ondersteund door:
Fanzonely – Dunlop – HTS-Autotechniek – 2Produce - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...