Menu

Team Fanzonely beleeft succesvol A1GP weekend

1 oktober 2007

Team Fanzonely beleeft succesvol A1GP weekend

 

Evenals vorig jaar startte het A1GP seizoen in Zandvoort. Ook dit jaar was de Benelux Racing League weer aanwezig om het publiek te vermaken met spectaculaire races. Team Fanzonely kwam met Roy Panman, Michel Schaap en Femke Terpstra uit in de BRL Light klasse, die dit weekend duidelijk maakte in de regen de snelste raceklasse van Nederland te zijn.

VRIJE TRAININGEN & KWALIFICATIE

Op vrijdag werden zowel de vrije training als kwalificatie verreden. Onder een zwaar bewolkte hemel kregen de BRL coureurs de kans de beste plaats op de startgrid voor race 1 te bemachtigen. Roy Panman reed een knappe vierde tijd en verkreeg daarmee een mooie plaats op de grid voor de eerste race. Michel Schaap reed een derde tijd in de vrije training en een zesde tijd in de kwalificatie, dat viel nog wat tegen op de eerste dag van het weekend. Femke Terpstra ging in de vrije trainingen op zoek naar de grenzen. In haar derde ronde ging ze in de Audi-S-bocht echter over de grens heen en belandde in de bandenstapels. Gelukkig was Femke zelf ongedeerd, maar aan de auto was het nodige werk te doen. Net voor de kwalificatie op vrijdagmiddag wisten de engineers de auto weer gereed te krijgen en met Femke de baan op te sturen. Na slechts twee trainingsronden zat er helaas niet meer in dan de laatste kwalificatietijd.

RACE 1

De eerste race van de Benelux Racing League van dit A1GP weekend vond plaats op zaterdagmiddag. De hele dag was het al erg wisselvallig en ook tijdens de race bleef het zacht regenen. Een échte regenrace dus, waar de BRL Lights de hoofdrol speelden en het aanwezige publiek een waar spektakel voorschotelden. De race kende ook een primeur; een BRL Light kwam als eerste over de streep. De V6’en starten altijd voor de Lights, maar moesten het in deze race afleggen tegen de vele malen snellere Lights. Roy Panman reed de gehele race in een groepje BRL Lights. Hij kon tijdens de race zijn rembalans niet aanpassen, waardoor hij in de natte omstandigheden zijn rijstijl moest wijzigen. Hij wist echter in het groepje te blijven en eindigde alsnog op een achtste plaats. 

Michel Schaap had een solide start. Hij bouwde zijn race rustig op en nam geen risico. Na een aantal ronden vocht Michel met Peter Furth en Theo Stor. Met wat duw en trekwerk vocht hij zich naar voren. Na een klein momentje in de Kumho-bocht resulteerde dit in een vijfde plaats.

Femke Terpstra wist zich onder deze moeilijke omstandigheden goed staande te houden en nam geen onnodige risico’s. Na elf ronden kwam ze als dertiende over de finish.

RACE 2

De tweede race van de BRL vond op prime time plaats. Om kwart voor één, tussen de twee A1GP-races in, startte de race op het zonnige Zandvoortse circuit. Bij het uitkomen van de Arie Luyendijk bocht ging Rene Zwikker bij de start hard de muur in, met een safety-car-situatie als gevolg. Michel Schaap lag op dat moment derde, omdat Zwikker en Hanssen al uitgevallen waren. Gaby Uljee volgde Schaap na de safety-car-situatie op de bumper en later sloot ook Fanzonely Jong Talent Roy Panman bij het tweetal aan. Het drietal trakteerde het publiek de gehele race op een schitterend gevecht om de derde plaats. Michel Schaap wist er uiteindelijk met die derde plaats vandoor te gaan. Roy Panman ging in de laatste ronde nog Gaby Uljee voorbij en behaalde daarmee een season’s best vierde plaats.

Femke Terpstra kon het tempo van het BRL Light veld niet volgen. Dat is niet vreemd, gezien zij dit weekend in verschillende weersomstandigheden haar allereerste ronden over het circuit reed. Ze wist het publiek toch te vermaken door vechtend met Leo Kemmer naar de finish te rijden.

Team Fanzonely feliciteert Henry Zumbrink met het behalen van het kampioenschap in de BRL Light en Marijn van Kalmthout met zijn overall overwinning in de regen. Tijdens het weekend werd door Team Fanzonely al vooruit gekeken naar het volgende seizoen. Zo werden er filmopnames gemaakt voor de promofilm van de HTS-Autotechniek uit Arnhem en is er veel besproken met betrekking tot de technische veranderingen in 2008. Na dit succesvolle weekend wachten alleen nog de Finaleraces als seizoensafsluiter. Deze vinden in het weekend van 20 en 21 oktober eveneens op het circuit van Zandvoort plaats.

 

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
Fanzonely – Dunlop – HTS-Autotechniek – Koni – 2Produce – BRL Association

 

Meer nieuws...