Menu

Team Fanzonely met BRL Light in WEK

7 november 2007

Team Fanzonely met BRL Light in actie tijdens WEK


Team Fanzonely, in de zomermaanden actief in het BRL Light kampioenschap, gaat het Winter Endurance Kampioenschap rijden met een van haar BRL Light raceauto’s. Het team werkt samen met KTG Racing, dat uitkomt in de Formule Ford. Beide teams bereiden zich op deze manier voor op een kampioensjaar in 2008. Simon Knap, Vincent van der Valk en Niels Hartvelt nemen afwisselend deel aan de Zandvoort 500, de Nieuwjaarsrace op Zandvoort, de 4 uur van Assen en de Final 4 wederom op Zandvoort.

Coureurs

Niels Hartvelt en Simon Knap kenden elkaar al van de Formule Ford wintercursus in 2005. Afgelopen donderdag testten deze coureurs op het circuit van Zandvoort met veelbelovende resultaten. “Het ging hartstikke goed”, aldus een tevreden Niels Hartvelt. “Simon reed een prima tempo en liet dat constant zien. Hij paste zich snel aan en had gevoel en respect voor het materiaal. Absoluut een talent, ik zal hard moeten werken om hem bij te houden!” Knap won eerder dit jaar tijdens de A1GP al op magistrale wijze in natte omstandigheden. Ook Hartvelt voelt zich in de regen thuis, dat belooft wat gezien de weersvoorspellingen voor de Zandvoort 500.

Strategie

Team Fanzonely test enkele aanpassingen om de auto geschikt te maken voor lange afstandraces. Naast deze nieuwe hardware komt er ook een belangrijk stuk strategie en meer teamwork aan te pas tijdens endurance races. Fanzonely / HTS engineer Koenraad de Haas schreef speciale software voor lange afstandsraces en kan, rekening houdend met alle variabelen tijdens de race, zijn theoretische kennis nu in de praktijk brengen. Tijdens het WEK maken de rijders pitstops met onder andere rijderswissel, bandenwissel, tankbeurt e.d.

Zandvoort 500

Aanstaande zaterdag 10 november vindt de eerste ronde van het WEK plaats op het circuit van Zandvoort. Aan het endurance kampioenschap, dat bekend staat als ultieme test voor zowel auto’s als teams, doen veel toerwagens mee uit de bekende raceklasses en verschillende endurance bolides. De toegangsprijs voor tribune, duinen en paddock is €12,- voor volwassenen, kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
Fanzonely – Dunlop – HTS-Autotechniek – Koni – BRL Association

 

Meer nieuws...