Menu

Team Fanzonely met Formule Ford-toppers in 'Night Race'

4 januari 2008

Team Fanzonely met Formule Ford-toppers in 'Night Race'

 

Op 5 en 6 januari vindt op circuit Zandvoort een unieke Endurance Race plaats. Voor het eerst in de lange geschiedenis van Circuit Park Zandvoort wordt er met een veld van ruim veertig auto's onder het volledig zwarte zwerk gereden. Team Fanzonely heeft een BRL Light ingeschreven.

Endurance

Het BRL kampioenschap bestaat uit korte sprintraces van doorgaans maximaal 25 minuten, verreden in het daglicht. De Nieuwjaarsrace is een Endurance Race van vier uur, waarvan ruim twee uur in het donker wordt geracet. Even wat anders dus. Team Fanzonely bouwde een van haar auto's om voor dit evenement.

De voorzijde werd voorzien van originele Ford Focus verlichting, de ramen zijn getint, de brandstoftank vergroot, er is LEDverlichting in de cockpit, mistverlichting, communicatie, etc.

Coureurs

De auto wordt bestuurd door Fundracer Niels Hartvelt, oud Formule Ford kampioen Vincent van der Valk en aanstormend talent Simon Knap. Laatstgenoemde neemt het leeuwendeel van de race voor zijn rekening, zijn team KTG Racing runt de Fanzonely BRL o.l.v. Jong Talent engineer 2006 Michiel Christenhusz.

Techniek

Michiel was een van de drijvende krachten achter het succes van Dick Freebird en zal nu voor het eerst zijn nieuw ontwikkelde achterwielophanging in een Endurance Race beproefd zien. Een sluitend vergelijk kan niet worden gemaakt, aangezien de race-ECU's van de BRL niet worden vrijgegeven. De zogenaamde 'test-ECU' waarmee gereden dient te worden levert minder vermogen. De Fanzonely wielophanging is de vervolmaking van de technische ontwikkelingen die de BRL vanaf 2005 tot een mechanisch betrouwbare klasse hebben gemaakt. Nieuwe rijders en geinteresseerde partijen voor de bloedsnelle BRL klasse kunnen contact opnemen met Team Fanzonely.

Fanzonely Jong Talent

Medio Januari studeren de twee HTS studenten Maas en Jenner af aan de Hogeschool, dat brengt het totaal op zes afgestudeerde professionals in drie seizoenen. Daarnaast vulde Team Fanzonely maar liefst tien full time stageplaatsen en zeven arbeidsplaatsen in dezelfde periode. Niels Hartvelt: "Het is na elk seizoen een moeilijk moment om je 'bedrijfskapitaal' weg te zien lopen, maar dat is het nu eenmaal de basis van het Jong Talent Programma. Tijdens een seizoen autosport kun je niets voor elkaar verbergen en groeien de jongens naar elkaar toe. Na enkele maanden staat er dan een heel sterk blok. In 2008 willen we dat met Team Fanzonely weer bereiken. Ik denk met veel plezier aan de ruim dertig toegewijde mensen die inmiddels bij het team betrokken zijn geweest, ieder hun steen hebben bijgedragen en waardevolle kennis en lessen hebben geleerd. Zij gaan nu hun eigen weg met een bijzondere voorbereiding op de maatschappij op zak."

Nieuwjaarsrace

Op zaterdag 5 januari zijn er vrije trainingen in het donker. Teams kunnen zo hun verlichting en pitstops uitproberen en de rijders wennen aan omstandigheden met minder zicht en andere herkenningspunten. Zondag 6 januari is om 15.00u de start van de race. De toegang tot duinen, paddock en pits is gratis, voor 7 euro kan er bij het circuit worden geparkeerd.

 

Fanzonely wordt ondersteund door:
HTS Autotechniek Arnhem - Dunlop - Koni - KTG racing - BRL V6 association

 

Meer nieuws...