Menu

Fanzonely breidt Jong Talent Programma uit

10 april 2008

Fanzonely breidt Jong Talent Programma verder uit

 

Na drie succesvolle jaren heeft Fanzonely besloten haar Jong Talent Programma dit jaar verder uit te breiden. Donderdag 10 april beleefde deze uitbreiding een spectaculaire start in de Hi-street van ROC Aventus te Apeldoorn. De zoektocht naar talenten in de autotechniek leverde de afgelopen jaren veel goede contacten en uitstekende ervaringen met gemotiveerde studenten op. Dit jaar gaat Fanzonely, samen met ROC Aventus en HTS Autotechniek, het land in om studenten met een zogeheten "supreme skill" te ontmoeten. Startpunt en uitvalsbasis is de genoemde Hi-street, de innovatieve binnenstraat van ROC Aventus. 

Fanzonely eigenaar Ruud Hartvelt: "2008 wordt een topjaar. We gaan actief op zoek naar scholieren en studenten die een bijzonder talent hebben of willen ontwikkelen in de autotechniek. We zijn daarom, naast ons partnership met de HTS Autotechniek Arnhem, ook een samenwerking gestart met ROC Aventus." De laatst genoemde school heeft onlangs in Apeldoorn een gloednieuw opleidingscentrum geopend. Een uniek onderdeel van die school is de binnenstraat, de Hi-street. In deze 200 meter lange binnenstraat bevinden zich diverse leerbedrijven, werkplaatsen en een showroom. "Juist de link tussen de theorie en de praktijk wordt met deze binnenstraat uitstekend benadrukt", gaat Hartvelt verder. "Praktijkervaring is ontzettend belangrijk en geeft de student te zijner tijd een grote voorsprong op de arbeidsmarkt. Het Fanzonely Jong Talent Programma gaat nog een stap verder en geeft de gefocuste student de kans om tijdens zijn studie een supreme skill te ontwikkelen. Veel studenten hebben de ambitie om terecht te komen in de Formule 1 of een groot bekend bedrijf. Daar kom je echter niet zomaar binnen. We bieden, samen met de HTS en het ROC, studenten graag de mogelijkheid om zichzelf op de arbeidsmarkt te kunnen onderscheiden."

Donderdag 10 april introduceerde het ROC Aventus Fanzonely als 'bijzonder stagebedrijf'. Daarmee kreeg Fanzonely een plaats in de Hi-street van het regionaal opleidingscentrum. "De drie BRL Light raceauto’s van het team komen aan deze binnenstraat te staan", aldus Ruud Hartvelt. "De geselecteerde studenten hebben zo constant toegang tot de auto’s en kunnen de aanwezige werkplaatsen gebruiken voor tests." Maar Hartvelt is meer van plan in 2008. "We gaan samen met de HTS Autotechniek en ROC Aventus met onze racetrailer het land in om middelbare scholen te bezoeken en scholieren warm te maken voor autotechniek. Op locatie krijgen de aankomend studenten uitleg en doen mee aan diverse activiteiten, dat wordt dus ook erg leuk", vertelt Hartvelt. "Daarbij komt nog de film die we samen met onze partners hebben gemaakt over onze gezamenlijke zoektocht naar talent. Die maken we binnenkort op onze website openbaar." Met een nieuw BRL Light seizoen in het vooruitzicht en een actieve zoektocht naar nieuw jong talent heeft Fanzonely een druk jaar voor de boeg. "We kijken er ontzettend naar uit", eindigt Hartvelt zijn verhaal.

 

Fanzonely wordt ondersteund door:
HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Dunlop - Koni - BRL V6 association

 

Tip: klik opent in een nieuw venster hier voor een reportage van autosport.nl

 

Meer nieuws...