Menu

Hoeveel onontdekte Schumachers en Hamiltons lopen er rond?

9 mei 2008

Hoeveel onontdekte Schumachers en Hamiltons lopen er rond?

 

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat het voor de Formule 1 zou betekenen als Ayrton Senna, Michael Schumacher of nu Lewis Hamilton in hun jeugd toch liever waren gaan voetballen, een verkeerde manager waren tegen gekomen of die ene sponsor niet hadden gevonden? Deze coureurs hebben of hadden het talent en de mogelijkheden die hen naar de top brachten. Dit roept onmiddellijk de volgende vraag op. Hoeveel onontdekte Senna’s, Schumachers en Hamiltons lopen er rond die deze mogelijkheden niet hebben?

Fanzonely, inmiddels al drie jaar bekend om haar Jong Talent Programma in de BRL Light, richtte zich voornamelijk op de opleiding van jong technisch talent. Dit jaar wordt het raceteam bij ROC Aventus uit Apeldoorn zelfs ‘bijzonder stagebedrijf’ onder de naam ‘Fanzonely Speed Academy’. Dat wil overigens niet zeggen dat de coureurs over het hoofd werden gezien. Integendeel, met talenten Francesco Pastorelli, Dick Freebird en Roy Panman behaalde het team al goede resultaten, waaronder het nationaal kampioenschap en de runner-up positie.

Dit jaar breidt het team haar activiteiten uit, waarbij met trailer en raceauto enkele middelbare scholen worden bezocht om scholieren warm te maken voor een technische opleiding. Bij die uitbreiding hoort ook een verbrede focus. Teameigenaar Ruud Hartvelt: “In Nederland heb je fantastische opstapklasses voor jong talent, waarvan de BRL Light eigenlijk tegelijkertijd zowel een opstap- als “doorstap” klasse is. Talenten die daar goede resultaten behalen en de mogelijkheden hebben, kunnen vervolgens doorstromen naar bijvoorbeeld de Formule Renault. Veel jonge coureurs hebben die mogelijkheid echter niet direct voor het oprapen en willen nationaal toch racen op een hoog niveau, al dan niet om zich alsnog in the picture te rijden. Wij bieden deze talenten in ons team deze kans. De BRL Light leent zich hier, als hoogaangeschreven klasse met serieuze raceauto’s, namelijk uitstekend voor.”

Dit jaar wisselen verschillende talenten elkaar af in de jong talent auto van het team. Ex-Formule Gloria coureur Maarten Overdijk (vier wedstrijden) en Formule Ford talent Simon Knap (2 wedstrijden) nemen plaats achter het stuur. “Jongens die absoluut gemotiveerd zijn om hun talent te laten zien”, vertelt Ruud Hartvelt. “Maarten rijdt dit weekend tijdens de Pinksterraces op Zandvoort als eerste zijn rondes. Het testen ging goed, dus we zijn benieuwd hoe hij dit weekend presteert.” De andere Fanzonely coureur die dit weekend in actie komt is Niels Hartvelt, dit jaar voor het derde jaar actief in de BRL Light.


Fanzonely wordt ondersteund door:
HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Dunlop - Koni - BRL V6 association - Hamer Installatietechniek

 

Meer nieuws...