Menu

BRL Light debuut Simon Knap na talentenwissel Fanzonely

2 juli 2008

BRL Light debuut Simon Knap na talentenwissel Fanzonely

 

De Benelux Racing League staat een druk programma te wachten met races op het tt-circuit Assen en de Nürburgring in twee opeenvolgende weekenden. BRL Light team Fanzonely staat in wisselende samenstelling aan de start met twee volledig nieuw opgebouwde bolides, geprepareerd door studenten binnen de door het team opgezette Speed Academy.

Met een fris team van jong technisch talent van de HTS Autotechniek Arnhem en ROC Aventus vertrekt Fanzonely dit weekend naar Assen voor het Dutch Power Pack Festival. Daar staat een veld van 13 BRL Lights aan de start, bewijzend dat de animo voor de snelle klasse weer groeiende is. Er zijn in totaal 19 auto’s beschikbaar. Coureurs met interesse in de BRL Light kunnen zich melden bij Ruud Hartvelt, teambaas van Fanzonely. Dit weekend zijn twee van de 13 Lights gehuld in de zwart-witte kleurcombinatie van het team. Jong Talent Maarten Overdijk en ervaren coureur Niels Hartvelt kruipen achter het stuur. De laatstgenoemde is zondag jarig en hoopt dit met het hele team met champagne te kunnen vieren.

Direct na het raceweekend in Assen blijft Team Fanzonely op het circuit. Maandag ontvangt het team een delegatie van nieuwe partner Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn. Het bedrijf van Fons Jans met ervaring sinds 1938 en meer dan 300 werknemers ondersteunt Fanzonely op diverse gebieden. De bezoekers worden getrakteerd op een aantal bloedstollende taxiritten over het circuit.

Vervolgens is er geen tijd om uit te rusten. In de groene hel in de Duitse Eifel wordt de Truckstar Grand Prix verreden, een evenement dat jaarlijks zo’n 185.000 toeschouwers trekt. In het Fanzonely Jong Talent Programma komen dit jaar twee talenten uit. Zij wisselen elkaar gedurende het seizoen af. Nadat Maarten Overdijk in Assen in actie is gekomen, maakt Simon Knap op de Nürburgring zijn opwachting. Na een eerdere succesvolle samenwerking tussen Fanzonely en Jaap Knap’s KTG Racing tijdens het WEK, maakt het Formule Ford talent zijn officiële BRL Light debuut. Als de lijn, die met het WEK werd ingezet, wordt doorgetrokken moet zeker rekening worden gehouden met het 19-jarige talent. Naast Simon Knap rijdt ook Niels Hartvelt voor Team Fanzonely op het Duitse circuit.

 

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Dunlop - Koni - BRL V6 association - Hamer Installatietechniek

 

Meer nieuws...