Menu

Fanzonely boekt eerste overwinning seizoen

6 juli 2008

Fanzonely boekt eerste overwinning seizoen

 

De eerste overwinning van Team Fanzonely in het seizoen 2008 is binnen. Niels Hartvelt wist de eerste race van het Dutch Power Pack Festival op Assen te winnen in de BRL Light klasse, maar viel de tweede race uit. Fanzonely Jong Talent Maarten Overdijk boekte progressie gedurende weekend en wist dat te vertalen naar een negende en zevende plaats.

“We kunnen sneller”

Zaterdagochtend om 11.00 uur reden de BRL Light bolides van Fanzonely voor het eerst de baan op. Maarten Overdijk en Niels Hartvelt kregen een kwartier om te trainen en te zoeken naar de juiste afstellingen voor de kwalificatie, die ’s middags op het programma stond. Niels Hartvelt had zijn BRL Light vooraan de rij van BRL V6’en en BRL Lights opgesteld en reed als eerste auto de baan op. Na een derde tijd te hebben neergezet, overlegde hij met zijn engineers over enkele aanpassingen voor de kwalificatie. Maarten Overdijk had even tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Na een aantal ronden kwam de gang erin, wat vertrouwen gaf voor de kwalificatie. Na afloop van die 20 minuten durende kwalificatiesessie overheerste bij beide Fanzonely coureurs het gevoel dat ze sneller hadden kunnen zijn. Niels Hartvelt had last van snel oververhitte remmen, terwijl Maarten Overdijk veel verkeer tegenkwam tijdens zijn snelle rondes. Desondanks werden respectievelijk de derde en tiende startplaats behaald.

Verjaardag met winnaarschampagne

Met veel vertrouwen werd zondag uitgekeken naar de start van race één. Niels Hartvelt werd eerst ’s ochtends nog met slingers en ballonnen verwelkomt. De Fanzonely coureur vierde zondag zijn verjaardag en reageerde: “ik zorg zometeen voor de champagne.” En champagne kwam er. Hartvelt wist met de start zijn positie te behouden en kon direct op jacht naar meer. Samen met Eric van den Munckhof en Dick van der Donk vocht hij om de podiumplaatsen twee en drie. Marijn van Kalmthout had ondertussen een gat geslagen. In ronde zes ging het echter mis voor de snelle man uit Hoofddorp. Zijn motor begaf het in de Geert Timmer bocht. Uit het rookgordijn kwam Niels Hartvelt daarna door als nummer één. Na een lange safety-car-periode door olie op de baan finishte Hartvelt als eerste en behaalde daarmee zijn eerste overwinning in de BRL Light klasse. Maarten Overdijk streed met een groepje BRL Lights in zijn tweede en derde race van het seizoen. Hij wist zijn positie te behouden en eindigde zijn race als negende.

Olielekkage weerhoudt Hartvelt van dubbel

De snelheid in race één werd door de Fanzonely coureurs meegenomen naar race twee. Niels Hartvelt vertrok van pole en reed direct weg bij zijn achtervolgers. Het gat werd steeds groter, op enkele spannende momenten met achterblijvende BRL V6’en na. De dubbel kon hem bijna niet ontgaan, totdat een wegzakkende oliedruk twee ronden voor het einde van de wedstrijd de alarmbellen deed rinkelen. Hartvelt nam vervolgens de juiste beslissing en zette zijn motor uit om verdere schade te voorkomen. “Dit is erg jammer. Die tweede overwinning lag voor het grijpen, maar ik ben al heel erg blij met het resultaat in race één”, aldus een positief blijvende Niels Hartvelt. “Bovendien geeft de snelheid van dit weekend veel vertrouwen voor de races op de Nürburgring over één week.” Maarten Overdijk reed wederom snellere rondetijden in de tweede race. De coureur uit Waddinxveen vocht met Femke Terpstra, Marcel Peters en René Zwikker om de zevende plaats en kon na een aantal goed voorbereide inhaalacties deze bevochten positie op zijn naam schrijven.

Het goede gevoel overheerst bij Team Fanzonely na het raceweekend op Assen. Donderdag vertrekt het team naar Duitsland om direct het weekend weer in actie te komen tijdens de Truckstar Grand Prix op de Nürburgring. Voor 185.000 toeschouwers gaat Fanzonely wederom voor het podium.

Uitslag race 1 BRL Light
1.Niels Hartvelt, 10 ronden in 27:01:313
2. Eric van den Munckhof, op 0.823
3. Dick van der Donk, op 1.405
9. Maarten Overdijk, op 5.741

Uitslag race 2 BRL Light
1. Eric van den Munckhof, 12 ronden in 23:48.618
2. Dick van der Donk, op 1.268
3. Tom Koop, op 11.322
7. Maarten Overdijk
DNF Niels Hartvelt


Team Fanzonely wordt ondersteund door:
HTS Autotechniek – ROC Aventus – Dunlop – Koni – BRL Association – Hamer Installatietechniek

 

Meer nieuws...