Menu

Hartvelt klassementsleider, Knap geeft visitekaartje af

14 juli 2008

Hartvelt klassementsleider, Knap geeft visitekaartje af

 

Slechts één week na de winst in Assen vertrok Team Fanzonely, uitkomend in de BRL Light klasse, naar de Duitse Eifel. De Benelux Racing League was uitgenodigd om als main support klasse van de Truckstar Grand Prix aan de start te verschijnen. De Nürburgring, bekend om zijn onvoorspelbare weer, was het toneel voor spectaculaire races op wisselende baancondities. Niels Hartvelt scoorde na Assen opnieuw twee podia en gaat aan de leiding van het BRL Light klassement. Simon Knap gaf zijn visitekaartje af door zeer sterk te debuteren, maar finishte niet door pech in beide races.

Indrukwekkend debuut Simon Knap

Dat Simon Knap talent heeft zal inmiddels niemand ontgaan zijn. De snelle coureur uit Assendelft gaat ruim aan de leiding in het Formule Ford klassement en wist dit weekend ook in de BRL Light direct te imponeren. Fanzonely en Jaap Knap's KTG Racing kenden elkaar al van een succesvolle samenwerking tijdens het WEK en vonden elkaar weer bij de start van het BRL Light seizoen. Daarop besloot Fanzonely dit jaar met twee Fanzonely Jong Talenten aan het seizoen te beginnen. Maarten Overdijk en Simon Knap wisselen elkaar af. Knap startte het weekend met snelle tijden tijdens de twee vrije trainingen. De auto voelde direct weer vertrouwd aan en dat uitte zich in een zeer knappe tweede tijd in de kwalificatie op zaterdagochtend. Vlak voor de race ’s middags brak de hemel open. Alle teams stonden klaar om een eventuele laatste bandenwissel te kunnen doen, maar de slicks konden blijven zitten, het werd namelijk net zo snel weer droog. Op een nog gladde baan ging de race van start. Knap startte zeer goed en wist in de tweede bocht direct de polesitter te verschalken. Daarna bouwde hij snel een voorsprong op ten opzichte van alle BRL Lights en stevende op de finish af. Na negen ronden moest hij echter een gegarandeerde winst uit handen geven. Een gebroken schakelstang, een onderdeel dat normaal nooit kapot gaat, nekte het 19-jarige talent. De tweede race moest Knap daarom van achteraan starten. Hij kwam vervolgens snel opzetten en passeerde enkele Lights op zeer mooie wijze. Iets wat het publiek op de overvolle tribunes wel kon waarderen. Toch ging het weer mis. Met motorproblemen moest Knap ook zijn tweede BRL Light race staken.

Hartvelt nieuwe klassementsleider

Niels Hartvelt nam veel vertrouwen mee naar de Nürburgring. De meest ervaren Fanzonely coureur pakte de winst in Assen en streed wederom om de podiumplaatsen. Hij kwalificeerde zich als vijfde. Geen slechte uitgangspositie als je bedenkt dat de top vijf van BRL Lights zich binnen 0.8 seconden kwalificeerde. Hij ging de race dan ook voortvarend van start en sloot zich aan bij de kopgroep. Na scherpe gevechten met Michel Schaap en Marcel Peters op een half-natte baan kwam Hartvelt als derde over de streep. Een mooie beloning voor de engineers, die een gehele nacht slaap moesten missen om de auto’s piekfijn aan de start te laten verschijnen. Ook op zondagmiddag brachten de engineers een goede auto aan de start van race twee. Hartvelt pakte bijna direct de leiding, maar kwam in een lastige situatie terecht met achterblijvende V6’en. Vervolgens was het stuivertje wisselen om de hoogste trede van het podium. Michel Schaap, Marcel Peters, Dick van der Donck en de Fanzonely coureur mochten uitmaken wie daar na afloop van de race mocht gaan staan. Na een mooi gevecht trok Michel Schaap aan het langste eind, Hartvelt finishte als tweede en Marcel Peters werd derde. Hartvelt gaat nu, na zijn winst in Assen en twee podia op de Nürburgring, aan de leiding van het klassement.

Meer foto's van het Nürburgring weeked vind je in de Fanzone.

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop – HTS Autotechniek Arnhem – ROC Aventus – Koni – Hamer Installatietechniek bv – BRL V6 Association

 

Meer nieuws...