Menu

A1GP: Simon Knap redt eer Team Fanzonely

7 oktober 2008

Simon Knap redt eer Team Fanzonely tijdens nat A1GP weekend


Team Fanzonely beleefde weinig hoogtepunten tijdens het A1GP weekend op Zandvoort. Simon Knap redde de eer van het team door een tweede en eerste plaats, terwijl klassementsleider Niels Hartvelt zijn koppositie kwijtraakte. Maarten Overdijk kreeg een domper te verwerken, nadat hij door het negeren van een zwarte vlag werd uitgesloten voor het weekend. Christian Dijkhof debuteerde niet onverdienstelijk en deed nuttige ervaring op in een nieuw opgebouwde BRL Light.


Hakkinen-Schumachertje loopt verkeerd af

Niels Hartvelt ging de eerste race op zaterdag in als klassementsleider. Vrijdag kwalificeerde hij zich als vierde achter Theo Stor, Marijn van Kalmthout en Fanzonely collega Simon Knap. Na een goede start belande hij in een treintje met verschillende BRL Lights, aangevoerd door gelegenheidsrijder Peter Furth. Hartvelt wachte geduldig op het juiste moment om plaatsen te winnen. Na een alternatief op de Trullitrain, werd ook Spa’s Hakkinen-Schumachertje tevoorschijn getoverd. De Fanzonely coureur en Rene Zwikker zagen de kans om Peter Furth aan weerszijden voorbij te steken. Deze uitvoering liep echter voor beide auto’s niet goed af. De twee raakten elkaar en liepen schade op. Hartvelt reed voor de punten nog één ronde, maar parkeerde zijn auto daarna in de pitstraat. Voor de tweede race betekende dit een elfde startplaats. In drijfnatte omstandigheden wist de Fanzonely coureur al snel zijn opmars in te zetten. Met Frank Gielens en later Marijn van Kalmthout vocht hij om de derde plek. Na contact met Van Kalmthout kreeg Hartvelt een drive-through penalty en viel terug naar de achtste plaats. Met nog enkele ronden te gaan, was het te laat voor een tweede opmars.


Knap houdt hoofd boven water

Maarten Overdijk en Simon Knap kwamen dit A1GP weekend in actie als Fanzonely Jong Talenten. Overdijk was de gehele race in gevecht in de middenmoot. Halverwege de race kreeg hij van de wedstrijdleiding een drive-through penalty. Hij miste echter het bord met deze mededeling, wat betekende dat hij de zwarte vlag (uitsluiting van de race) kreeg en dus binnen moest komen. Ook deze miste hij, wat door de wedstrijdleiding na afloop zwaar bestraft werd met uitsluiting voor de tweede race. “Ik ben enorm teleurgesteld”, vertelt Maarten Overdijk, “ik was constant in gevecht en op start-finish reden we steeds zij aan zij. Hierdoor miste ik het drive-through bord en de vlag. Het team probeerde me nog te waarschuwen met het pitbord, maar ook dat was met een auto naast me niet te zien. Erg jammer dat dit juist in zo’n weekend gebeurt.” Voor Simon Knap verliep de eerste race van het weekend voorspoediger. De Formule Ford kampioen uit Assendelft startte als derde, maar wist al snel Furth te passeren. Na een solide race, waarbij zijn tweede plaats eigenlijk nooit meer echt in gevaar kwam, mocht de snelle man uit Assendelft plaats nemen op het op één na hoogste ereschavot. De tweede race op zondag kon niemand de Fanzonely/ KTG Racing coureur nog bijhouden. Knap: “Dit was erg mooi. Glibberen tussen de V6’en met weinig zicht, dat is pas racen.”


Debutant Dijkhof zoekt grenzen op

Debutant Christian Dijkhof reed op zaterdag voor het eerst in een gloednieuw opgebouwde auto. Na de eerste ronden met de rembalans te hebben geëxperimenteerd, komt de gang er in. “Vandaag gebruikte ik om de auto te leren kennen. Zondag gaan we naar snelheid kijken”, licht Dijkhof toe. De omstandigheden lieten dat plan echter niet toe. Dijkhof reed voor het eerst in de regen met de BRL Light, maar probeerde de grenzen van de auto toch op te zoeken. In de Audi-S bocht kwam echter een voortijdig einde aan Dijkhofs race, na zijn auto te hebben geparkeerd in het grind.

Over drie weken krijgt Team Fanzonely een kans op revanche. Met een achterstand van 12 punten is de kans op het kampioenschap aanmerkelijk geslonken, maar in de autosport is niks uitgesloten. Niels Hartvelt zal er met engineers Michael Buitenhuis en Peter den Besten alles aan doen om alsnog de titel te pakken in alweer het laatste raceweekend van het seizoen.

Race 1

1. Marijn van Kalmthout
2. Simon Knap
3. Peter Furth
10. Christian Dijkhof
11. Niels Hartvelt
DQ Maarten Overdijk

Race 2

1. Simon Knap
2. Rene Zwikker
3. Frank Gielens
8. Niels Hartvelt
DNF Christian Dijkhof

BRL Light kampioenschap

1. Marijn van Kalmthout, 151
2. Niels Hartvelt, 139
3. Eric van den Munckhof, 133

Bekijk hier het fotoboek van de Zolder TGP en A1GP >>

 

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop – HTS Autotechniek Arnhem – ROC Aventus – Hamer Installatietechniek – Koni – BRL Association 

 

Meer nieuws...