Menu

Alles of niets tijdens Finaleraces!

21 oktober 2008

Alles of niets tijdens Finaleraces!


Met de Finaleraces van komend weekend in het vooruitzicht en twaalf punten achterstand in het BRL Light kampioenschap is de kans op de titel voor Team Fanzonely klein, maar niet onmogelijk. Een voor het team dramatisch verlopen A1GP weekend gooide de opgebouwde voorsprong van titelpretendent Niels Hartvelt letterlijk en figuurlijk in het water. Maar de autosport zou de autosport niet zijn, als dat de definitieve beslissing zou betekenen. De druk ligt nu volledig bij de nieuwe lijstaanvoerder Marijn van Kalmthout, die na pech in de eerste raceweekenden een mooie inhaalrace heeft gereden.

Titelkandidaat

Na een jaar afwezigheid staat Fanzonely tijdens de Finaleraces weer als titelkandidaat aan de start. Niels Hartvelt kan komend weekend het tweede kampioenschap in vier jaar tijd voor Team Fanzonely binnenslepen, nadat Fanzonely Jong Talent Francesco Pastorelli dit kunstje in 2005 flikte. Het volgende Jong Talent Dick Freebird was er het jaar daarna enorm dicht bij, maar kon in de allerlaatste race niet voorkomen dat routinier Van Kalmthout er met de titel vandoor ging.

Spannend

Dat het spannend gaat worden voor de zwart-witte scuderia mag duidelijk zijn. Naast de titelkansen voor Niels Hartvelt gaan Fanzonely Jong Talent 2008 Maarten Overdijk en debutant Christian Dijkhof op zoek naar sportieve revanche. Overdijk werd het hele seizoen achtervolgd door de pechduivel, die ook na een tweede check toch zeker ontbreekt op de deelnemerslijst van de BRL. Tijdens het laatste raceweekend van het seizoen hoopt Overdijk de “illegale deelnemer” af te schudden en het seizoen waardig af te sluiten. Voor Dijkhof betekende het A1GP weekend zijn officiële debuut in de BRL Light klasse. In hopelijk wat betere weersomstandigheden gaat hij komend weekend op zoek naar de aansluiting met het veld.

Volg de spannende ontknoping van het BRL seizoen live >>

 

Team Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop – HTS Autotechniek Arnhem – ROC Aventus – Hamer Installatietechniek – Koni – BRL Association

 

Meer nieuws...