Menu

Team Fanzonely behaalt runner-up positie

27 oktober 2008

Team Fanzonely behaalt runner-up positie BRL Light

 

Niels Hartvelt heeft tijdens de Finaleraces op het circuit van Zandvoort zijn tweede plaats veiliggesteld. Marijn van Kalmthout ging er met de BRL Light titel vandoor na twee kletsnatte races. Fanzonely Jong Talent Maarten Overdijk maakte op zaterdag grote stappen op een droge ondergrond, maar kon niet meedoen in de regen. BRL Light debutant Christian Dijkhof volgde Overdijk door ook op zaterdag de grootste sprongen te maken, maar op zondag wat gas terug te nemen.

Totaal geen zicht

In de beide races hadden de BRL V6’en en Lights één ding gemeen: een totaal gebrek aan zicht. Niels Hartvelt kon hier met drie jaar BRL Light ervaring wel mee uit de voeten en maakte snel plaatsen winst. Zoekende naar grip en de juiste lijnen werd de kampioenskandidaat vierde. Rene Zwikker, Marijn van Kalmthout en Michel Schaap namen plaats op het podium. Vooral de onervaren Fanzonely coureurs hadden het moeilijk met de weersomstandigheden. Maarten Overdijk en Christan Dijkhof startten vanaf de zevende en twaalfde plaats. Op zaterdag boekten de beide Fanzonely coureurs veel tijdwinst na een grondige analyse met hun race- en data engineers. Zowel Overdijk als Dijkhof haalden seconden van hun tijden af. Dat viel op zondag echter letterlijk en figuurlijk in het water. “Het was echt gekkenwerk om zo te rijden”, lichten Overdijk en Dijkhof toe, “door de beslagen ruiten en spray van andere auto’s heen kon je op de rechte stukken soms nog iets zien, maar in de bochten kwam het aan op rijden op circuitkennis en pure lef.” Overdijk had de pech dat zijn auto hem ook nog eens in de steek liet in de eerste race, terwijl Dijkhof elfde werd. In race twee waren de omstandigheden nog slechter. Het beste wat je dan kunt doen is de auto “thuis brengen”. Overdijk en Dijkhof deden dat als twaalfde en elfde.

Allerlaatste kampioenschaprace beslissend

Na de vierde plaats van Niels Hartvelt in de eerste race was het verschil met Marijn van Kalmthout in het kampioenschap groter geworden, maar nog steeds niet beslissend. De omstandigheden waren bovendien dermate verraderlijk dat nog niks zeker was. Alles kwam aan op de laatste race van het seizoen. Na enkele ronden een paar langzamere V6’en te hebben ingehaald, kwam de kop van het BRL Light veld bij elkaar. Een spannend gevecht volgde, waarbij diverse malen van positie werd gewisseld. Op een uitstapje langs de baan na, kwam de titel voor Marijn van Kalmthout echter nooit in gevaar. Hartvelt streed volop mee om de winst, maar moest zich door het gebrek aan zicht laten terugzakken en werd met zijn zesde plaats in de race de nieuwe runner-up in het BRL Light kampioenschap. Zo kwam een einde aan een seizoen van ups en downs voor Team Fanzonely dat met drie overwinningen en acht podiumplaatsen de winterperiode in gaat. Op 4 januari staat de traditionele nieuwjaarsrace op het programma, waar Team Fanzonely een speciaal geprepareerde BRL Light inzet.


Uitslag race 1

1. Rene Zwikker
2. Marijn van Kalmthout
3. Michel Schaap
4. Niels Hartvelt
11. Christian Dijkhof
DNF Maarten Overdijk

Uitslag race 2

1. Marijn van Kalmthout
2. Michel Schaap
3. Peter Furth
6. Niels Hartvelt
11. Christian Dijkhof
12. Maarten Overdijk

Uitslag BRL Light kampioenschap

1. Marijn van Kalmthout
2. Niels Hartvelt
12. Simon Knap (6 races)
17. Maarten Overdijk (11 races)
18. Christian Dijkhof (4 races)


Team Fanzonely bedankt de volgende partners voor hun steun dit seizoen:
Dunlop – HTS Autotechniek Arnhem – ROC Aventus – Hamer Installatietechniek – Koni – BRL Association 

 

Meer nieuws...