Menu

Career Day besluit zeer geslaagde event marathon

13 november 2008

Career Day besluit zeer geslaagde event marathon

 

Met de Jet-Net & Universum Career Day in The Convention Factory in hartje Amsterdam kwam een einde aan een zeer geslaagde evenementenreeks van Fanzonely. In slechts één week tijd deed Fanzonely drie evenementen aan. De week van werken en leren in ROC Aventus op 4 en 5 november, het 70-jarig jubileum van partner Hamer Installatietechniek op 7 en 8 november en de Career Day op 11 en 12 november werden achtereenvolgens aangedaan.

Werken en leren in de automotive branche

Op dinsdag 4 en woensdag 5 november nodigde ROC Aventus groepen VMBO leerlingen uit om deel te nemen aan workshops en presentaties van diverse bedrijven. Verschillende branches waren vertegenwoordigd. Zo ook de Automotive branche, waar Fanzonely de leerlingen kennis liet maken met autotechniek en de autosport. Na een introductie over het team en de raceauto ontdekten de leerlingen dat autosport en de Automotive branche meer gemeen hebben dan ze dachten.

Speciale 70-jaar Hamer auto naar jubileumfeest

Op 7 november bestond Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn 70 jaar. Dit werd gevierd met een interactieve middag voor relaties en een open dag op 8 november. Fanzonely pakte groots uit en gaf bezoekers de kans om de racetailer en de speciale 70-jaar Hamer auto eens van dichtbij te bekijken. Sommige bezoekers mochten zelfs even plaatsnemen achter het stuur van de BRL Light raceauto. De raceauto bleef stilstaan, maar toch konden jong en oud zelf voelen hoe het is om in zo'n racemonster te rijden. Fanzonely had namelijk een racesimulator meegenomen, die de gehele dag veel bekijks trok.

Career Day: kennis maken met techniek in de praktijk

De Jet-Net & Universum Career Day vond dit jaar voor de zesde keer plaats in The Convention Factory in Amsterdam. De Career Day richt zich op scholieren uit 4 havo en 5 vwo, die de profielkeuze Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid hebben gemaakt. Verspreid over twee dagen kregen groepjes van 10 scholieren bij diverse bedrijven voorbeelden van beroepen in de technologie en deden praktijktoepassingen van de wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde zoals ze die op school leren. Grote bedrijven als Corus, Philips, Unilever, DSM en Schering-Plough bezetten de stands. Fanzonely was samen met de HTS Autotechniek uit Arnhem ook aanwezig.

Toptalent van de oudste en bekendste Autotechniek opleiding van de Benelux
In de HAN/Fanzonely stand met de titel "Werken in de topsport, onbereikbaar?" gaf teambaas Ruud Hartvelt de scholieren in rondes van ongeveer 30 minuten korte uitleg over Fanzonely en de verbintenis met de HTS Autotechniek. Fanzonely zoekt jaarlijks naar nieuw talent van de oudste en bekendste Autotechniek opleiding van de Benelux. Is werken in de topsport onbereikbaar? "Nee", vertelt Ruud Hartvelt, "maar je moet er naast talent ook de juiste instelling, focus en motivatie voor hebben. Als je het écht wil en deze eigenschappen bezit, maak je een goede kans. Fanzonely biedt deze mensen tijdens hun studie al de kans om nuttige praktijkervaring op te doen."

Leerzame mix van theorie en praktijk
Na de korte introductie namen de Fanzonely en HTS standmedewerkers de scholieren mee in de wereld van autotechniek. In een quiz met een leuke en leerzame mix van theorie en praktijk kwamen diverse onderwerpen aan bod. Nadat de deelnemers hun antwoord hadden gegeven, demonstreerden de standmedewerkers hoe de vraag in de praktijk wordt toegepast. Ook al verwachtten de scholieren wat anders, na de quiz bleek dat jongens en meisjes helemaal niet voor elkaar onder deden.

Winnaar rit in de BRL Light raceauto snel bekendgemaakt
De quiz was niet alleen maar leerzaam, er stond ook nog iets op het spel. De winnaar mocht plaatsnemen in de racesimulator en een snelle rondetijd neerzetten. De allersnelste quizwinnaar won de rit van zijn of haar leven in de BRL Light raceauto. Op zondag 30 november neemt de winnaar plaats naast een coureur in een vliegensvlugge ronde over het circuit van Assen. Een unieke ervaring die voor maar zeer weinig mensen is weggelegd! De naam van de snelste quizwinnaar wordt spoedig bekendgemaakt op deze website.

 

>> Bekijk de filmtrailer "Op zoek naar Toptalent"
opent in een nieuw venster >> Meer over Hamer Installatietechniek en de speciale 70-jaar Hamer auto
opent in een nieuw venster >> Meer over de Jet-Net & Universum Career Day 

 

Meer nieuws...