Menu

Innovam en Fanzonely met Speed Academy het land in

26 februari 2009

Innovam en Fanzonely met Speed Academy het land in

 

Soms gaan twee bedrijven een samenwerking aan die je niet direct kon plaatsen, terwijl de samenwerking van andere bedrijven zo voor de hand lag dat deze niet lang uit kon blijven. Het laatste is het geval bij Innovam, het kennis- en opleidingscentrum van de mobiliteitsbranche, en “opleidingsraceteam” Fanzonely.

Het raceteam Fanzonely is in 2005 niet opgericht om alleen maar hard te rijden op het circuit, maar juist om jonge, getalenteerde technici in opleiding de kans te geven om nuttige praktijkervaring op te doen in een inspirerende, maar veeleisende omgeving. Met een accreditatie van Innovam als leerbedrijf voor de BBL opleidingen Eerste autotechnicus en Technisch specialist op zak, is de weg vrij voor hun gezamenlijke toekomstplannen. Een primeur in Nederland.

Speed Academy

Tot 2008 kende Fanzonely alleen het Jong Talent Programma, bestemd voor technisch talent op HBO niveau. Binnen dit programma werkt het team al jarenlang samen met de hoogwaardige HTS Autotechniek opleiding uit Arnhem. “Vorig jaar kwamen we erachter dat er ook een grote behoefte was aan een dergelijk programma binnen het MBO”, vertelt Ruud Hartvelt, eigenaar van Fanzonely. “We zijn daarom gestart met de Speed Academy, een programma voor de MBO opleidingen Eerste autotechnicus (niveau 3) en Technisch specialist (niveau 4).”

De Speed Academy draait, net als het Jong Talent Programma, om het selecteren, begeleiden en ontwikkelen van technisch talent. Ruud Hartvelt: “de studenten die we binnen onze Speed Academy aannemen zijn geselecteerd op basis van hun binnen de opleiding getoonde vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen. Deze studenten geven wij de kans om hun talent te ontwikkelen en zich te profileren voor de bij de Speed Academy aangesloten bedrijven. Het moet overigens niet gezien worden als het laten vallen van de overige studenten, maar het geven van een extra voorsprong aan de talenten uit de opleiding voordat zij verdwijnen in de grijze massa op de arbeidsmarkt. Vaak werkt het zelfs zo dat de gemotiveerde studenten die uit de Speed Academy komen, de overige studenten motiveren en daarmee een golf van verbeterde resultaten beginnen. Dat klinkt idealistisch, maar ik kan zo enkele voorbeelden noemen”, vertelt Hartvelt.

Win-win voor student, school en bedrijf

Samen met Innovam gaat de Speed Academy voor een bijzondere win-win situatie voor alle betrokkenen. De student krijgt de kans zijn talent te ontwikkelen op het gebied van kennis en persoonlijke ontwikkeling. “Juist op dat laatste vlak komt de autosportomgeving om de hoek kijken”, vertellen Ruud Hartvelt en Arjen Bergevoet, Manager Business Development van Innovam. “De autosport is, naast een bron van hoogwaardige techniek, een veeleisende omgeving die steeds 100% inzet, motivatie en een buitengewone focus vraagt van de studenten. Het is een fantastische test voor ze, want je moet echt uit het goede hout gesneden zijn om in de topsport te slagen. We geven hiermee dus eigenlijk, geheel in lijn met de ideeën van Innovam, een kwaliteitsgarantie aan de aangesloten bedrijven die al dan niet met deze studenten in zee willen gaan. We zien dat als een USP van de Speed Academy”, aldus Hartvelt en Bergevoet. “De aangesloten bedrijven delen mee in voordelen: zij kunnen hun toekomstige medewerkers al tijdens hun opleiding testen en aan zich binden. Opleidingsinstituten kunnen daarnaast samen met het bedrijfsleven werken aan het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de praktijk en praktijkonderdelen en kennisuitwisselingsprojecten implementeren. Een bijzondere win-win situatie dus.”

Inmiddels zijn Fanzonely en Innovam bezig met toekomstplannen voor de uitbreiding van de Speed Academy, waarbij gekeken wordt naar locaties verspreid over Nederland. Daarbij wordt nog gezocht naar geïnteresseerde onderwijsinstellingen en bedrijven. Meer over Innovam en Fanzonely vindt u op opent in een nieuw venster www.innovam.nl en opent in een nieuw venster www.jong-talent.nl.

  

 Bron: Persbericht Fanzonely & Innovam 

 

Meer nieuws...