Menu

Koninginnedag: Koninklijke familie bezoekt Fanzonely

16 april 2009

Koninklijke familie bezoekt raceteam Fanzonely in Apeldoorns Oranjepark

 

MAARSBERGEN/ APELDOORN - Dat de Koninklijke familie dit jaar Koninginnedag viert in Apeldoorn was bij velen al bekend. Het dagprogramma werd echter pas onlangs bekend gemaakt. “En wij zijn er bij!”, vertelt Fanzonely eigenaar Ruud Hartvelt trots. Het talentenraceteam Fanzonely, gevestigd binnen de muren van ROC Aventus in Apeldoorn, krijgt bezoek van de Koninklijke familie in het Oranjepark. “Op dit moment zijn we volop bezig met het doorontwikkelen van onze speciale developmentauto. Enkele van onze studenten van de HTS Autotechniek uit Arnhem laten een selectie van deze ontwikkelingen op Koninginnedag zien. Daarnaast hopen we dat enkele leden van de Koninklijke familie de handen uit de mouwen steken bij onze Pitstop Challenge”, vertelt Hartvelt.

Apeldoorn, bakermat van autotechniek

Ruud Hartvelt: “De gemeente Apeldoorn was erg gecharmeerd van de opleidingsinitiatieven die we binnen het raceteam hebben opgezet. Naast het Jong Talent Programma voor studenten van de HTS Autotechniek, hebben we vorig jaar de Speed Academy voor MBO studenten geopend binnen ROC Aventus.” Wat veel mensen, zeker uit de mobiliteitsbranche, nog zullen weten is dat de opleiding Autotechniek in Apeldoorn sinds 1942 heel lang de enige opleiding van zijn soort was in Nederland. Nog steeds denkt men bij het horen van de naam HTS Autotechniek aan Apeldoorn, terwijl de HBO opleiding in 1996 naar Arnhem is verhuisd. “Het leuke is dat Fanzonely samenwerkt met zowel de HTS Autotechniek die verhuisde uit Apeldoorn als de huidige MBO opleidingen die nu binnen het Apeldoornse ROC Aventus worden gegeven”, aldus Hartvelt. “Hier zullen we dan ook naar verwijzen in het Oranjepark met de slogan ‘Apeldoorn, bakermat van autotechniek’.”

Pitstop Challenge

Van de studenten die bij Fanzonely aan de slag zijn verwacht Hartvelt passie. “Passie moet je hebben voor snelheid en techniek, maar vooral de wil om te winnen, doorzettingsvermogen, focus en 100% inzet zijn binnen de autosport belangrijk. Met de passie voor mooie en snelle auto’s zit het binnen het Koningshuis wel goed”, weet Hartvelt. Speciaal voor deze leden van de Koninklijke familie heeft Fanzonely een snelle Pitstop Challenge georganiseerd. In een direct duel proberen twee teams zo snel mogelijk een wiel te verwisselen. “We hopen dat we enkele leden van de Koninklijke familie kunnen verleiden om een snelle tijd op de klok te zetten. Vergeet niet dat de prinsen Pieter-Christiaan en Bernard op hoog niveau racen, dus wellicht dat zij een toptijd willen neerzetten”, zegt Hartvelt.

Wie wil weten welke projecten de studenten Autotechniek bij Fanzonely uitvoeren en welke recordtijd wordt behaald bij de Pitstop Challenge, kan de live-uitzending van de NOS volgen of natuurlijk zelf komen kijken in Apeldoorn.

 

Meer nieuws...