Menu

Chris Maliepaard Fanzonely Jong Talent 2009

21 april 2009

Chris Maliepaard Fanzonely Jong Talent 2009!

 

Slechts enkele dagen voor de eerste Benelux Racing League race van het seizoen maakt raceteam Fanzonely het nieuwe Jong Talent 2009 bekend. Niemand minder dan British Formula Ford topper Chris Maliepaard neemt dit seizoen plaats achter het stuur van de traditionele BRL Light nummer 40. Marijn van Kalmthout, BRL Light kampioen van het afgelopen seizoen, en Christian Dijkhof maken de line-up voor het eerste raceweekend op het Belgische circuit Zolder compleet.

Maliepaard: “we gaan voor de podiumplaatsen”

Chris Maliepaard, onder andere bekend van zijn successen in de British Formula Ford en 2e plaats op het Formula Ford Festival, gaf zich eerder dit jaar op voor het Fanzonely Jong Talent Programma maar richtte zijn pijlen eerst op een stoeltje in de Formule Renault. Dat bleek helaas dit jaar nog niet haalbaar. Maliepaard: “Na wat telefoontjes met Fanzonely bleek dat ze nog steeds geïnteresseerd waren in mijn capaciteiten en na veel hangen en wurgen met het budget zijn we rond voor een jaar BRL Light! Helemaal top dat ik dankzij mijn fans, familie en Blok-Huls dit jaar weer kan racen. Vorig jaar heb ik mezelf goed geprofileerd in Engeland en ik ga er dit jaar alles aan doen om me te laten zien in de Benelux.” Toch zal het even wennen zijn voor de net 18-jarige coureur, die pas donderdag voor het eerst met de auto test: “Komende donderdag wordt mijn eerste dag in een echte toerwagen en dan zal er veel duidelijk worden. Persoonlijk denk ik dat ik in staat ben om samen met Fanzonely mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen.”


Chris Maliepaard in actie in de British Formula Ford (Highlights 2008)

Fanzonely eigenaar Ruud Hartvelt is blij met de nieuwe aanwinst: “Ik ben ontzettend blij dat we Chris hebben kunnen contracteren als Fanzonely Jong Talent. Dat hij een aardig potje kan sturen hoeft niemand meer uit te leggen en in de gesprekken die het management met hem heeft gevoerd kwam hij buitengewoon professioneel over. Dat belooft veel voor een goede samenwerking.”

Van Kalmthout combineert BRL Light en EuroBOSS

BRL Light kampioen van 2008, Marijn van Kalmthout, kondigde na het behalen van zijn kampioenschap al aan dat hij dit jaar geen volledig seizoen in de klasse zal meedraaien. Van Kalmthout: “Ik rijd dit jaar drie gastraces in de BRL Light onder de vlag van Fanzonely. Dat zijn de seizoensopener in Zolder, de Rizla Racing Day in Assen en de Finaleraces in Zandvoort. Verder zal ik dit jaar deelnemen aan vier raceweekenden van het EuroBOSS kampioenschap met mijn nieuwe Benetton Formule 1 uit 1997 (ex- Jean Alesi) en zal ik mijn achtjarige zoon Rinus intensiever volgen tijdens zijn eerste stappen in de kartsport.”

Ondanks dat Van Kalmthout geen heel seizoen rijdt, leunt de sportman in hart en nieren geen moment achterover: “Uiteraard ga ik bij elke race vol voor het hoogst haalbare! Echter, wetende dat ik in dit geval geen kans meer maak op het behalen van het kampioenschap, zal de racestress absoluut verminderd zijn en zal het plezier van het meedoen als zwaarste wegen.”

Dijkhof: “aansluiting middenveld is het eerste doel”

Christian Dijkhof kwam het afgelopen seizoen tijdens de A1GP en de Finaleraces al voor Fanzonely in actie naast zijn races in de Volkswagen Endurance Cup. Dit seizoen concentreert hij zich volledig op de BRL Light. Dijkhof: “Mijn eerste doel is zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij het middenveld. Van daaruit gaan we dan proberen om de volgende stap te maken.” De sympathieke coureur kreeg het afgelopen seizoen nauwelijks kans om te wennen aan de BRL Light. De races tijdens de A1GP en Finaleraces leken soms meer op waterpolo dan autosport. Toch was Dijkhof aangenaam verrast door de snelle auto: “De BRL Light is een échte raceauto. Je merkt onmiddellijk het verschil met een omgebouwde straatauto zoals de VW Golf. Vermogen, wegligging, achterwielaandrijving, sequentiële versnellingsbak; kortom bijna alles was anders. De BRL Light is een super auto en de BRL een geweldige klasse!”

 

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...