Menu

Chris Maliepaard sensationeel, maar ziet droomdebuut in rook opgaan

27 april 2009

Chris Maliepaard sensationeel, maar ziet droomdebuut in rook opgaan


Team Fanzonely heeft een valse start gemaakt in het eerste raceweekend van het BRL seizoen. Op het circuit van Zolder boekte het team weliswaar de eerste overwinning van de BRL Light, maar technische malheur bezorgde het team een fikse domper. Toch was er veel positiefs te melden vanuit het kamp van Fanzonely: de runner-up van het Formule Ford Festival Chris Maliepaard werd gecontracteerd als Fanzonely Jong Talent 2009, regerend BRL Light kampioen Marijn van Kalmthout was zoals gewoonlijk zeer snel en Christian Dijkhof maakte reuze sprongen gedurende het weekend.

Fanzonely bezet eerste rij

Chris Maliepaard maakte op de donderdag voorafgaande aan de Belgian Race Kick Off pas kennis met het volledige team van Fanzonely. “Ik voelde me direct thuis”, vertelde Maliepaard. “De snelheid zat er dan ook goed in, mede dankzij de adviezen van oud-Fanzonely Jong Talent en BRL V6 coureur Dick Freebird.” Op zaterdag liet de 18-jarige coureur zijn talent zien in een spannende kwalificatie. Niet geheel onverwacht zette de ervaren Marijn van Kalmthout tegen het einde van die kwalificatie een zeer scherpe tijd op de klok. In de allerlaatste ronde was het echter Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard die zorgde voor een sensatie door tijdens zijn debuut, en na slechts zo’n 40 rondes in de BRL Light te hebben doorgebracht, de pole te pakken.

Race 1 - Van Kalmthout pakt eerste overwinning, Maliepaard komt niet weg

Nog voor de eerste race begon, was de kans om de pole position te verzilveren voor Chris Maliepaard al voorbij. Motorproblemen brachten het talent niet verder dan de opstelstraat voor de startgrid. De teleurgestelde Chris Maliepaard: “het team probeerde de problemen nog te verhelpen, maar dat mocht helaas niet meer baten.” De beste startplek viel daardoor ten deel aan Fanzonely teamgenoot Marijn van Kalmthout, die hier overtuigend gebruik van maakte. Zonder veel moeite legde Van Kalmthout beslag op de eerste overwinning van het BRL Light seizoen. Christian Dijkhof startte vanaf de negende stek en vond de aansluiting met het middenveld. Dijkhof: “bij het terugschakelen dreigde de achterkant van de auto steeds uit te breken, dat was niet gemakkelijk in de natte omstandigheden. Daardoor moest ik het groepje laten gaan.” Desondanks legde Dijkhof beslag op de achtste plaats.

Race 2 - Maliepaard wederom de snelste, maar weer pech

De tweede race was er een om snel te vergeten voor Team Fanzonely. Het team had voorafgaand aan de race een topprestatie geleverd door binnen anderhalf uur de motor van Chris Maliepaard te wisselen en ook de andere auto’s aan de start te krijgen, maar het harde werken werd niet beloond. Het doek viel eerst voor Christian Dijkhof, die na de eerste bocht stilviel met problemen met de gastoevoer. Vervolgens was Van Kalmthout aan de beurt met een kapotte dynamo. Per slot van rekening was het daarna ook Maliepaard, die de handdoek in de ring moest gooien. Als gevolg van de motorproblemen eerder op de dag, bleek ook de versnellingsbak nog onontdekte averij te hebben opgelopen. Maliepaard was net binnen 10 minuten van de laatste naar de tweede plaats gereden en was in gevecht om de eerste plaats toen hij merkte dat er iets mis was. “Ik reed toen maar de pitstraat in om verdere schade te voorkomen. We balen er ontzettend van, mijn technisch team heeft tussen de races in keihard gewerkt”, aldus Maliepaard, die ook nog de snelste raceronde reed. Ondanks de pech zat het met de snelheid dus wel goed bij Team Fanzonely, dat de volgende races rijdt tijdens de Masters op Zandvoort. Dan zal die snelheid moeten worden uitbetaald in kampioenschappunten.

Race 1
1. Marijn van Kalmthout, Fanzonely
2. Rene Zwikker
3. Eric van den Munckhof
8. Christian Dijkhof, Fanzonely
DNF. Chris Maliepaard, Fanzonely

Race 2
1. Marcel Peters
2. Rene Zwikker
3. Frank Gielens
DNF Chris Maliepaard, Fanzonely
DNF Marijn van Kalmthout, Fanzonely
DNF Christian Dijkhof, Fanzonely


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

 

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...