Menu

Koninginnedag begint fantastisch, maar eindigt met drama

30 april 2009

Koninginnedag begint fantastisch, maar eindigt met drama

Update: bekijk de beelden van het bezoek aan Fanzonely (1.15.37-1.21.05) opent in een nieuw venster >>

Fanzonely vierde Koninginnedag 2009 in het Apeldoornse Oranjepark, waar het bezoek kreeg van de Koninklijke familie. Studenten van de HTS Autotechniek, ROC Aventus en de TU Eindhoven vertelden de leden van de Koninklijke familie over de projecten die zij op dit moment uitvoeren aan de speciale Fanzonely Development BRL Light raceauto.

Veel aandacht voor studentenprojecten

Onder een blauwe hemel en gejuich van het in oranje uitgedoste publiek begon Koninginnedag fantastisch. Fanzonely stond aan het einde van het Oranjepark en dus was het even wachten op het moment dat de Koninklijke familie arriveerde bij het talentenraceteam. Koningin Beatrix was als eerste aanwezig en nam rustig de tijd om meer te weten te komen over het raceteam en de raceauto, die wordt doorontwikkeld door studenten Autotechniek binnen het Fanzonely Jong Talent Programma. Onder anderen kroonprins Willem-Alexander, prinses Maxima, prinses Mabel en de jarige Professor Meester Pieter van Vollenhoven toonden zich ook geïnteresseerd en stelden de studenten enkele vragen over hun verrichtingen binnen het team.

Prins Pieter-Christiaan wint "Pitstop Challenge"

Toen kwam het moment waar iedereen op gehoopt had; de Pitstop Challenge. De prinsen Pieter-Christiaan en Maurits gingen de strijd aan om zo snel mogelijk een wiel van de raceauto te verwisselen. Prins Pieter-Christiaan, zelf racend in de Dutch GT4 klasse, liet zijn ervaring met raceauto's zien door een zeer snelle tijd neer te zetten. In slechts 34.87 seconden verwisselde hij het achterwiel. Prins Maurits deed er iets langer over, maar klokte een ook zeer nette 44.95 seconden. Nog onder de indruk van het geslaagde bezoek nam Team Fanzonely afscheid van de Koninklijke familie.

Feestelijkheden worden abrupt verstoord

Zoals iedereen inmiddels zal hebben gehoord, reed een automobilist ongeveer driekwartier nadat de Koninklijke familie Fanzonely bezocht, door een afzetting en het publiek richting de bus met daarin de Koninklijke familie. De man miste de bus en reed vol tegen het monument 'De Naald' op. Het laatste nieuws is dat er uit het publiek zeven doden zijn te betreuren en 10 gewonden. Ook de dader is overleden. Wat voor iedereen een feestelijke dag had moeten zijn, eindigde op deze manier als een nachtmerrie. Fanzonely betuigt haar medeleven aan alle slachtoffers, nabestaanden en de Koninklijke familie.

 

Meer nieuws...