Menu

Fanzonely pakt dubbel podium tijdens Masters of Formula 3

15 juni 2009

Fanzonely pakt dubbel podium tijdens Masters of Formula 3

Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard heeft tijdens de Masters of Formula 3 in Zandvoort twee keer plaatsgenomen op het ereschavot. De talentvolle coureur werd twee keer tweede. Ook Christian Dijkhof kende een succesvol weekend met een vijfde en achtste plaats: "mission accomplished".

Maliepaard tweede ondanks drive through, Dijkhof knap vijfde

De Benelux Racing League verzorgde met een race op zondagochtend het voorprogramma van de Masters of Formula 3. Chris Maliepaard startte als tweede, maar verloor bij de start enkele plaatsen en moest koploper Marcel Peters even laten gaan. Al in de eerste ronden maakte Maliepaard direct zijn verloren plaatsen goed en sloot al snel aan bij Peters, maar kreeg op hetzelfde moment een drive through penalty. Door snelle rondetijden en zelfs de snelste raceronde wist Maliepaard zijn BRL Light desondanks als tweede over de streep te rijden. Christian Dijkhof kwalificeerde zich als negende en zette met een goede start de gang naar de top vijf in. Dijkhof zat de hele race in een goed ritme en bracht zijn rondetijden steeds verder omlaag. Zijn “race pace” werd beloond met een knappe vijfde plaats.

Talenten aan kop in race twee

In de tweede race, laat op de zondagmiddag, waren de jonge talenten aan de macht in de BRL Light klasse. Door de reversed grid startte Christian Dijkhof als tweede en Chris Maliepaard als vijfde. Dijkhof startte prima, maar kwam in de eerste bocht een groot oliespoor tegen. Hij koos voor de veilige buitenkant van de bocht, maar verloor daardoor wel wat plaatsen. Maliepaard bekeek de situatie goed en sloot aan bij de koplopers. Met nog twee ronden te gaan reed hij op de derde plaats, op vier seconden van de jonge koplopers Marcel Peters en Danny Bleek. Na de laatste doorkomst wist Maliepaard het gat dermate te dichten dat het team aan de pitmuur vol spanning naar de laatste bocht keek. In een flits schoten de drie BRL Lights achter elkaar het rechte stuk op. Maliepaard was Bleek al gepasseerd en lag tweede. Net voor de streep zette hij zijn auto naast die van Peters, maar greep op twee tienden van een seconde net naast de eerste plaats. Christian Dijkhof kon zijn verloren plaatsen niet meer goedmaken en finishte op de achtste plaats.

Chris Maliepaard: “Ik was niet helemaal tevreden met mijn tweede kwalificatietijd en wilde de eerste race winnen. Mijn snelheid was goed en ik kon, ondanks de drive through penalty, beslag leggen op de tweede plaats. De tweede race kon ik net als enkele andere coureurs lastig grip vinden op de baan, maar kon ik wel inlopen op de koplopers. De laatste ronde was spannend. Ik kwam net te kort voor de winst.”

Christian Dijkhof: “Mijn doelstelling was om dit weekend mijn rondetijden verder te verlagen en een goede klassering te behalen. Dat is absoluut gelukt. Met mijn vijfde plaats in de eerste race ben ik erg tevreden. De tweede race kon ik lastig in mijn ritme komen, maar kon ik er wel enkele snelle rondetijden uitpersen. Het was een goed weekend.”

Race 1
1. Marcel Peters
2. Chris Maliepaard, Fanzonely
3. Frank Gielens
5. Christian Dijkhof, Fanzonely

Race 2
1. Marcel Peters
2. Chris Maliepaard, Fanzonely
3. Danny Bleek
8. Christian Dijkhof, Fanzonely

 

Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...