Menu

Ontketende Chris Maliepaard pakt ‘maximum score’ in Assen

6 juli 2009

Ontketende Chris Maliepaard pakt ‘maximum score’ in Assen

De Formido Midzomerraces op het TT-circuit van Assen zullen in het geheugen van BRL Light Team Fanzonely blijven staan als één van de meest succesvolle raceweekenden. “Een weekend uit het boekje”, merkte Chris Maliepaard terecht op. Het Fanzonely Jong Talent pakte met zijn pole position op zaterdag en overwinning en snelste raceronde in race één en twee op zondag het maximale aantal punten. Christian Dijkhof deelde mee in het succes door het gat met het middenveld verder te dichten.

Maliepaard cruiset naar overwinning in race één

De strategie voor Chris Maliepaard in race één was duidelijk: uit de problemen blijven bij de start en daarna zo snel mogelijk wegrijden bij de concurrentie. De 18-jarige coureur slaagde met vlag en wimpel. In de eerste ronde kwam René Zwikker even langszij, maar kon Maliepaard niet verschalken. In de volgende vijf ronden bouwde hij zijn voorsprong uit naar acht seconden. Op de finishlijn waren dat er uiteindelijk zelfs tien op achtervolgers Marcel Peters en Eric van den Munckhof. Zo boekte het Fanzonely Jong Talent 2009 zijn eerste overwinning in de BRL Light.
Fanzonely coureur Christian Dijkhof startte vanaf de negende positie en behield deze bij de start. Ook hij bleef goed uit de problemen en reed een solide race met steeds snellere rondetijden. Na een aantal ronden reed Dijkhof alleen rond, met een flink gat naar de nummer tien. Dat bleef zo tot aan de finish, die hij als negende bereikte.

Maliepaard wederom op hoogste ereschavot, Dijkhof beleeft “momentje” met 170km/u

Door de reversed grid startten bij de BRL Lights de eerste zes coureurs uit de eerste race in omgekeerde volgorde in race twee. Chris Maliepaard startte dus vanaf de zesde plaats. Na enkele positiewisselingen ging hij als vijfde de safety car periode in na een crash van enkele BRL V6’en in de eerste bocht. Na de herstart probeerde Maliepaard zo snel mogelijk naar voren te rijden en maakte in de eerste ronden vier plaatsen goed. In de voorlaatste ronde haalde hij ook koploper Marcel Peters in en pakte daarmee de dubbel.
Teamgenoot Christian Dijkhof had een uitstekende start en schoof vier plaatsen op. Hij reed vlak achter Danny Bleek toen de safety car de baan op kwam. Doordat Dijkhof in een treintje reed, recht achter zijn voorgangers, zag hij het bord “safety car” niet. Toen de voorste auto’s vaart minderden kwam hij daardoor ongelukkig in aanraking met Bleek. Dijkhof: “het was een vervelend moment. Ik probeerde Danny nog te ontwijken maar dat lukte niet meer.” Na de herstart probeerde Dijkhof zijn rondetijden nog verder aan te scherpen. Dat resulteerde nog in een “momentje” in de beroemde Ramshoek. Met 170 kilometer per uur schoot Dijkhof rechtdoor, maar wist zijn auto nog net uit de vangrail te houden. Het doel werd wel weer bereikt. Dijkhof reed wederom een snellere rondetijd en mag op een goed weekend terugkijken. Hij eindigde op de achtste plaats in race twee.

Chris Maliepaard: “het was een weekend uit het boekje. Dit smaakt naar meer. De eerste race kon ik onbedreigd wegrijden en ook de snelste raceronde neerzetten. De tweede race was lastiger, maar gelukkig kon ik Van den Munckhof en Peters weer achter me houden.”

Christian Dijkhof: “ik heb tijdens de Masters op Zandvoort het gat met het middenveld weten te verkleinen en dat wilde ik dit weekend doorzetten. Ik heb in elke sessie mijn rondetijden verbeterd, dus dat doel is weer bereikt. Ik kwam in race twee nog even in de problemen in de Ramshoek, doordat ik zo hard aan het pushen was. Ik ging met 170 kilometer per uur rechtdoor en had nog een halve meter over tot de vangrail. Al met al was het weer een prima weekend.”

Race 1
1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Marcel Peters
3. Eric van den Munckhof
9. Christian Dijkhof, Fanzonely

Race 2
1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Marcel Peters
3. Eric van den Munckhof
8. Christian Dijkhof, Fanzonely

 

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...