Menu

Team Fanzonely breidt prijzenkast uit tijdens Rizla Racing Day

10 augustus 2009

Team Fanzonely breidt prijzenkast uit tijdens Rizla Racing Day

BRL Light raceteam Fanzonely mag terugkijken op een succesvolle Rizla Racing Day op het TT-circuit van Assen. Chris Maliepaard behaalde voor het tweede weekend op rij een full score door zowel de pole position, beide overwinningen als snelste rondetijden te claimen. Christian Dijkhof finishte race één niet, behaalde een negende plek in race twee en scherpte zijn rondetijden ook nu steeds weer aan. Kampioen van 2008 Marijn van Kalmthout reed een gastrace voor Team Fanzonely en had het hele weekend last van een inhoudende auto, maar kon desondanks de 57.000 toeschouwers vermaken met schitterende gevechten.

Race 1: Chris Maliepaard wint, Christian Dijkhof en Marijn van Kalmthout rijden naar voren

Race één van de Benelux Racing League was voor Chris Maliepaard een kopie van de eerste race van de Formido Midzomerraces van enkele weken geleden. Het 18-jarige Fanzonely Jong Talent reed vanaf kop weg van het veld en bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit. Daarmee boekte Maliepaard zijn derde zege op rij in de BRL Light.

Christian Dijkhof wist zijn positie te behouden bij de start en probeerde de aansluiting te vinden met Danny Bleek, teamgenoot Marijn van Kalmthout en Leo Kurstjens. Langzaam kroop hij dichterbij, totdat contact met een van de BRL V6’en in de Mandeveen bocht het einde van zijn race betekende.

Marijn van Kalmthout moest achteraan starten, omdat hij door zijn inhoudende auto geen tijd kon neerzetten in de kwalificatie. Hoewel het team dacht het probleem daarna gevonden te hebben, bleek de auto tijdens de race toch nog te kort te komen. Desondanks wist Van Kalmthout zijn oranje bolide na een aantal schitterende gevechten naar voren te rijden en pakte met een zesde plaats de pole position voor race twee.

Race 2: Maliepaard ongenaakbaar, Dijkhof en Van Kalmthout krijgen publiek op de banken

Door de reversed grid regel moest Chris Maliepaard als winnaar van de eerste race de tweede race als zesde starten. Dat was echter geen probleem voor de snelle jongeling, die bij de eerste doorkomst al tweede lag achter teamgenoot Van Kalmthout. Bij de tweede doorkomst was hij er al voorbij en stond zijn eerste plaats niet meer af. Met een aanzienlijke voorsprong voegde Maliepaard overwinning vier aan zijn lijstje toe. Maliepaard: “het weekend was natuurlijk helemaal goed. Ik kon in de race steeds goede rondetijden neerzetten. Door dit resultaat lopen we weer in op kampioenschapleider Marcel Peters en komen zo stapje voor stapje dichterbij.”

Christian Dijkhof en Marijn van Kalmthout kregen het publiek op de banken met schitterende gevechten. Dijkhof streed achterin het veld met Ad van de Moosdijk, terwijl Van Kalmthout rondelang de aandringende Danny Bleek en Marcel Peters achter zich probeerde te houden. Terwijl Dijkhof en Van de Moosdijk vele malen van positie wisselden, wist Van Kalmthout de aanvallen van de jongelingen lang te pareren. Na licht contact moest Van Kalmthout de twee laten gaan en finishte als vierde. Van Kalmthout: ”hoewel de auto niet goed was heb ik genoten van de race. Het was fantastisch om te vechten met deze jongens en het publiek zat te smullen.” Christian Dijkhof werd negende. Dijkhof: “Ook ik heb genoten van mijn race. Ik had graag meer voorin gereden, maar om ronde na ronde met elkaar om iedere centimeter te strijden was erg goed voor mijn race-ervaring in deze mooie klasse.”

Race 1

1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Marcel Peters
3. Michel Schaap
6. Marijn van Kalmthout, Fanzonely
DNF Christian Dijkhof, Fanzonely

Race 2

1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Marcel Peters
3. Danny Bleek
4. Marijn van Kalmthout, Fanzonely
9. Christian Dijkhof, Fanzonely


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...