Menu

Wildcard voor Fanzonely's FD BRL Light op gesloten WTCC testdag

12 augustus 2009

Wildcard voor Fanzonely’s FD BRL Light op gesloten WTCC testdag + spectaculaire photo gallery

Terwijl de meeste BRL Light teams al vertrokken waren naar Assen voor de Rizla Racing Day, testte het Jong Talent Team van Fanzonely donderdag 6 augustus haar FD BRL Light op het Belgische circuit van Zolder. Onder het toeziend oog van de grote WTCC teams analyseerde het team enkele updates voor de door haar eigen studenten doorontwikkelde BRL Light. De testdag was eigenlijk uitsluitend bestemd voor de snelle mannen uit het World Touring Car Championship, maar het Nederlandse raceteam kreeg een wildcard.


De test was tevens een speciaal moment voor Fanzonely teameigenaar Ruud Hartvelt (r) en zoon Ron (l), Head of Engineering bij het Chevrolet WTCC team

“Broekies tussen de pro’s”

“Als je die grote WTCC teams zo ziet werken, dan voel je jezelf ondanks je opleiding en inmiddels opgedane ervaring bij Fanzonely toch wel een beetje een broekie”, vertelt een van de HTS Autotechniek studenten van Fanzonely. “Vorige maand mocht ik dankzij Fanzonely en Circuit Park Zandvoort al een kijkje achter de schermen bij de DTM nemen als scrutineer en tweeënhalve week later testen we met het WTCC. We hebben dus eigenlijk de top van de toerwagens binnen een maand mogen zien werken en dat is toch wel speciaal. Vooral nu we in de pitstraat staan met voor je een Chevrolet en een BMW uit het WTCC voel je jezelf toch wel trots om hier met onze doorontwikkelde BRL Light te staan.”

Naast een mooie dag voor de studenten, was hetzelfde te zeggen voor de genodigden van Fanzonely, die de ontwikkelingen van het team kwamen aanschouwen. Sterker nog, vroeg in de middag zaten enkele gelukkigen er middenin toen zij plaatsnamen op de speciaal ingebouwde passagiersstoel voor een snelle rit naast Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard. Voor de 18-jarige coureur was het overigens ook de eerste kennismaking met de BRL Light update. Maliepaard: “De ontwikkelingen die de studenten van Team Fanzonely hebben doorgevoerd zijn goed merkbaar. De auto voelt direct erg goed aan en is ook erg snel.”

Studie over samenwerking Fanzonely en Chevrolet

Als klapper op de vuurpijl maakte Fanzonely teameigenaar Ruud Hartvelt bekend dat Fanzonely en Chevrolet bezig zijn met een studie over een mogelijke samenwerking. “We hebben al langer contact met Pieter Stokman van Chevrolet Nederland”, vertelt Hartvelt. “Chevrolet en Fanzonely delen een passie voor techniek en educatie. Er liggen wat interessante mogelijkheden in het verschiet, maar daarover kan ik in dit stadium nog niks zeggen. We richten onze pijlen nu eerst op het kampioenschap in de BRL Light.” Het team vertrok in de namiddag dan ook snel naar Assen, waar het met Chris Maliepaard, Christian Dijkhof en Marijn van Kalmthout uitkwam tijdens de Rizla Racing Day. Het resultaat is inmiddels bekend: Maliepaard pakte opnieuw de dubbel.

Fotografen Casper Bekking en Gregory Eyckmans van RaceXpress.com maakten enkele spectaculaire foto's van de test. Bekijk de mooiste platen in de Fanzone >>

 

Foto: Casper Bekking, Twinkle-Design

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...