Menu

Chris Maliepaard verovert kampioenschapleiding BRL Light

14 september 2009

Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard verovert kampioenschapleiding BRL Light

MAARSBERGEN/ZOLDER - Racetalent Chris Maliepaard heeft afgelopen zondag de leiding veroverd in het BRL Light kampioenschap. Op het Belgische circuit van Zolder, waar de Benelux Racing League twee wedstrijden reed als supportklasse van de FIA Truck Grand Prix, zette het 18-jarige Fanzonely Jong Talent 2009 zijn zegereeks van vier overwinningen op rij voort met de winst in race één en pakte een tweede plaats in race twee. Teamgenoot Christian Dijkhof maakte het succes van Team Fanzonely compleet door in de kwalificatie bijna vier seconden van zijn persoonlijk snelste rondetijd af te rijden en beide races op zondag als zesde over de streep te komen.

Race 1: Chris Maliepaard soeverein naar winst, Christian Dijkhof houdt tempo hoog

Hectisch, zo mocht de zondag van de FIA Truck Grand Prix in Zolder best omschreven worden voor de Benelux Racing League. Binnen een tijdsbestek van nog geen drie uur moest de populaire toerwagenklasse zijn twee races afwerken. Het hoofd koel houden was het devies, met daarbij hoop op een probleemloze eerste race. Voor Chris Maliepaard was de opdracht duidelijk: een goede start maken en wegrijden om uit de problemen te blijven. Op een halfnatte baan was dat ook precies wat het jonge talent deed. Na de eerste ronde bouwde Maliepaard zijn voorsprong uit, zette in ronde twee de snelste rondetijd neer en reed zijn race rustig uit. Maliepaard: “ik had een goede start en kon daarna werken aan mijn voorsprong. Team Fanzonely heeft een prima auto neergezet en ik kon het gelukkig weer afmaken. Na de snelste rondetijd te hebben gereden kon ik mijn Dunlop banden sparen.” Overwinning vijf op rij was een feit, een geweldige prestatie die vraagt om een wel erg grote prijzenkast op de toch al krappe Groningse studentenkamer.

Christian Dijkhof startte als zevende, na zaterdag tijdens de kwalificatie elke ronde zijn persoonlijk snelste rondetijd te hebben aangescherpt. Dijkhof: “op zaterdag heb ik met Fanzonely’s data engineer mijn data van de vrije training geanalyseerd en hebben we enkele verbeterpunten gevonden, daarnaast werd ik van adviezen voorzien door oud-BRL Light coureur Niels Hartvelt.” Met deze aanwijzingen in zijn achterhoofd vond Dijkhof een moordend tempo, dat hij ook in race één voortzette. Zijn opmars in de eerste ronde leverde al snel de vierde plaats op. Na enkele gevechten in de eerste helft van de race nestelde Christian Dijkhof zich op de zesde plaats, die hij vervolgens niet meer afgaf. Daarmee verzekerde hij zich bovendien door de reversed grid regel van de pole position voor race twee.

Race 2: Maliepaard weer op het podium, Dijkhof opnieuw zesde

Chris Maliepaard moest door de reversed grid regel als zesde startten. In het eerste deel van de race werkte hij zich naar een tweede plaats, achter Marcel Peters. Na enkele ronden weet Maliepaard ook hem te verschalken en samen rijden ze weg van het veld. Opeens duikt dan een ontketende Danny Bleek op, die bijna direct beslag legt op de tweede plaats en aanhaakt bij Maliepaard. Bleek zet steeds snellere rondetijden neer en Maliepaard heeft moeite om hem achter zich te houden. Met nog enkele ronden te gaan en na een schitterend gevecht moet Maliepaard hem laten gaan. Later bleek dat een kapotte katalysator een rol speelde bij het tempoverlies van Maliepaard, die beslag legde op de tweede plaats en daarmee de leiding in het kampioenschap overnam van Marcel Peters.

Christian Dijkhof startte vanaf pole position, maar kon daar niet lang van profiteren. Dijkhof: “ik had een slechte start en verloor direct enkele plaatsen. Daarna begon het zeer licht te regenen en heb ik het tempo even laten zakken en afgewacht wat er voor me gebeurde. Daarna werd het droog en kon ik weer risico nemen. Dat was te laat om nog een aanval te doen op de top vijf”, aldus Christian Dijkhof die wederom beslag legde op een keurige zesde plaats.

Op 10 en 11 oktober komt de Benelux Racing League weer terug naar Nederland voor de Zandvoortse Finaleraces.

Race 1
1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Danny Bleek
3. Eric van den Munckhof
6. Christian Dijkhof, Fanzonely

Race 2
1. Danny Bleek
2. Chris Maliepaard, Fanzonely
3. Eric van den Munckhof
6. Christian Dijkhof, Fanzonely

Bekijk hier de photo gallery van de Zolder Truck GP >>


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...