Menu

Fanzonely & HTS Autotechniek met "gave" raceauto op Techniekdag

28 september 2009

Fanzonely & HTS Autotechniek met "gave" raceauto op Techniekdag

In de week van 28 september t/m 2 oktober 2009 vindt in de regio Nijmegen voor de tweede keer de Week van de Techniek plaats. De week begon met een groots opgezette Techniekdag op zaterdag 26 september in en om het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen. Fanzonely was namens de HTS Autotechniek Arnhem aanwezig met een "gave" BRL Light raceauto. Met de grote racetrailer als blikvanger hadden de meeste bezoekers de stand van Fanzonely en de HTS Autotechniek al snel gevonden. Het werd een geslaagde dag!

Op jonge leeftijd kennis maken met techniek

Tijdens de Techniekdag presenteerden scholen en bedrijven uit de regio Nijmegen zich door middel van doe-activiteiten, zodat jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar op een leuke manier kennis konden maken met technische opleidingen en beroepen.

Ook de oudere "kinderen" vermaken zich

Hoewel de Techniekdag zich richtte op de jeugd, waren de papa's en mama's vaak even enthousiast. Terwijl de kinderen even in de raceauto mochten zitten, deelden de ouders hun ervaringen en sterke verhalen met de standmedewerkers. Van piepende banden op circuitdagen tot snelheidsbekeuringen boven het bed. Een raceauto maakt indruk op jong en oud.

 

NeedforSpeed generatie weet verrassend veel van auto's

Hoewel de meeste kinderen nog lang niet achter het stuur mogen kruipen, weten zij verrassend veel van auto's. Ondanks dat een BRL Light niet is voorzien van turboboosts, nitro en andere levensgevaarlijke snufjes weet de NeedforSpeed generatie op jonge leeftijd meer over autotechniek dan ooit tevoren. En omdat de kans groter is om ooit eens zo'n snelle auto te mogen ontwikkelen, dan zelf achter het stuur te mogen kruipen, was de Techniekdag een mooie kans om eens te laten zien wat er allemaal mogelijk is met een opleiding HTS Autotechniek.

Eerste rijles naast Chris Maliepaard

Voor diegenen die toch een poging wilden wagen om ooit zo'n snelle bolide te mogen besturen was Fanzonely's coureur Chris Maliepaard aanwezig, die de jongelingen uitleg gaf over alles waar een coureur tijdens een race op moet letten. En nou thuis veel oefenen op de playstation...

Meer weten over de opleiding HTS Autotechniek in Arnhem? Klik dan hier opent in een nieuw venster >> 

 

Meer nieuws...