Menu

Zandvoortse Finaleraces nog geen finale voor BRL Light

12 oktober 2009

Zandvoortse Finaleraces nog geen finale voor BRL Light

MAARSBERGEN/ZANDVOORT - Hoewel de naam Finaleraces anders doet vermoeden was het evenement op het circuit van Zandvoort nog geen finale voor het BRL Light kampioenschap. Integendeel, de negen punten voorsprong die Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard had, zijn geslonken naar vijf punten voorsprong. Dat belooft een spannende ontknoping in Assen over twee weken. Maliepaard won de eerste race in Zandvoort, maar pakte weinig punten in race twee door een uitstapje naast de baan. Fanzonely-coureur Christian Dijkhof zocht zijn limiet op en ging er overheen in race één en werd elfde. De tweede race bracht hij onder moeilijke omstandigheden zijn auto thuis op een verdienstelijke zevende plaats.

Race 1: Maliepaard van pole naar winst, Dijkhof zoekt limiet op

Chris Maliepaard startte van pole position en trok vanaf de start direct een gat. Concurrent voor het kampioenschap Marcel Peters was inmiddels Danny Bleek voorbij gegaan en lag tweede. Maliepaard: “ik had een goede start en trok een gat van drie seconden naar Marcel Peters. Dat gat kon ik elke ronde gelijk houden. Nadat Peters uit mijn spiegel was verdwenen heb ik de race rustig uitgereden.” Een race zonder problemen dus voor Chris Maliepaard, die overwinning nummer zes binnensleepte.

Christian Dijkhof had zijn zinnen gezet op een top vijf klassering en zette de aanval in. In de eerste ronde ging hij twee voorliggers voorbij en probeerde in de tweede ronde de volgende twee uit te remmen in de eerste bocht. “Dijkhof: na de kwalificatie wist ik dat er meer in zat qua rondetijden. Ik wilde in de race dus een goed resultaat neerzetten. Toen ik in de tweede ronde twee voorliggers wilde inhalen, remde ik simpelweg te laat en spinde. Dat was het einde van mijn hoop op een goede klassering. Ik heb toen dus maar gewerkt aan mijn rondetijden en ben tevreden over de tijden die ik heb neergezet. Jammer van het resultaat, maar het was mijn eigen schuld.”

Race 2: Maliepaard ziet voorspong kampioenschap slinken, Dijkhof naar goede zevende plaats

De tweede race begon al voor de start met spektakel. Vlak voor de start begon het namelijk te regenen. Op de startgrid wisselden de teams snel hun banden en zo kon het veld toch op de juiste set rubber vertrekken. Chris Maliepaard startte door de reversed grid regel als zesde en probeerde nog voor de eerste bocht vijf auto’s voorbij te gaan. Dat bleek iets te optimistisch. Maliepaard: “ik probeerde direct bij de start een hoop plaatsen goed te maken, maar remde te laat en ging het grind in. Daar kwam ik vast te zitten en kon mijn weg pas met twee ronden achterstand vervolgen. Ik heb toen mijn zinnen gezet op de snelste raceronde om zo toch nog een punt extra te halen. Dat lukte ook en we staan gelukkig nog steeds aan de leiding van het kampioenschap.” De opgebouwde voorsprong is geslonken naar vijf punten, maar Team Fanzonely heeft het nog steeds in eigen hand om het kampioenschap in Assen binnen te halen.

Christian Dijkhof bleef uit de problemen bij de start en finishte op een verdienstelijke zevende plaats. Dijkhof: “ik kon gelukkig veilig door de eerste bocht heen komen, want ik zag dat diverse auto’s van de baan gleden. Daarna haakte ik aan bij een groepje, dat ik gemakkelijk kon volgen. Ik wilde echter geen risico nemen op de gladde baan en koos ervoor om te finishen en zo te klimmen in het klassement. Ik heb dus op zeker gespeeld en geen pogingen gedaan om me in het groepje te mengen. Zevende is een prima resultaat, waar ik tevreden mee ben.”

Race 1
1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Eric van den Munckhof
3. Marcel Peters
11. Christian Dijkhof, Fanzonely

Race 2
1. René Zwikker
2. Marcel Peters
3. Danny Bleek
7. Christian Dijkhof, Fanzonely
11. Chris Maliepaard, Fanzonely


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...