Menu

Chris Maliepaard verrassende naam op Formule Ford Festival

17 oktober 2009

Chris Maliepaard verrassende naam op Formule Ford Festival

Na een succesvol jaar in de Britse Formule Ford met een derde plaats in het kampioenschap in 2008, stapte Chris Maliepaard dit jaar in een BRL Light bij Team Fanzonely. Dit weekend is de talentvolle 18-jarige coureur een verrassende naam op de startlijst van het Formule Ford Festival. Vorig jaar nam Maliepaard ook al deel aan het wereldkampioenschap Formule Ford op Brands Hatch en pakte daar de pole position en werd zeer knap tweede. Dit jaar gaat hij voor de winst, al zal dat niet gemakkelijk worden.

Voor de mensen die het Formule Ford Festival niet kennen, leg eens uit wat het is.

“Het Formule Ford Festival staat bekend als het officieuze Wereldkampioenschap Formule Ford. Rijders uit allerlei landen komen naar Brands Hatch om daar te strijden om de felbegeerde titel. Vorig jaar waren er rijders uit onder andere Australië, Brazilië, Denemarken en Finland.”

Hoe is je deelname tot stand gekomen?

“Het gehele jaar al speelde de gedachte om nog een keer uit te komen in de Formule Ford. Halverwege het jaar kwam Getem Racing met het idee om met mij het Festival te rijden. Zij wilden graag samen met mij werken om nog een maal alles eruit te halen.”

Vorig jaar werd je tweede, wat zijn je verwachtingen voor het komende Formule Ford Festival?

“Het zal in het begin wennen zijn aan de Formule Ford. Ik heb een heel jaar geen Formule Ford gereden, en ben inmiddels gewend aan de BRL Light. Ik zal me dus snel moeten aanpassen en snel moeten leren. Ondanks de ‘stilstand’ afgelopen jaar hoop ik voorin mee te kunnen doen en natuurlijk te winnen.”

Je hebt al een jaar niet meer in een Formule Ford gereden, levert dat problemen op?

“Met de Formule Ford heb ik in 2007 en 2008 geracet. In vergelijking met de BRL Light, rijd je met deze wagen andere lijnen, je schakelt niet sequentieel en daarnaast is contact in een Formule Ford dodelijk. Het zal dus best even wennen zijn, maar ik hoop dat ik mijn snelheid van afgelopen jaar weer snel kan vinden.”

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?

“Ik hoop het Formule Ford Festival te winnen. In dat geval kom ik in de finale van Grand Prix Shootout onder leiding van onder andere David Fleming, Peter Windsor en Rob Wilson. Stuk voor stuk bekende namen in de Formule 1. Hierin krijgen negen coureurs de kans om een Formule BMW te testen. De winnaar van de testdag rijdt een jaar lang Formula BMW Europe bij Raikkonen Robertson Racing. Daarna staan deelnames aan de Formule 3 en GP2 Series op het programma. Maar zover is het nog lang niet, ik focus me nu op het winnen van het Formule Ford Festival en daarna de titel in de BRL Light.”

 

Updates van Chris - live from Brands Hatch

Kwalificatie: ik heb zojuist de vierde tijd getraind op 0.1 sec van Rogier de Wit op P1. Zit er dus goed bij voor vanmiddag.
Heat 1: Chris Maliepaard pakt P3 achter De Wit en Cole (red. Fanzonely)
Semi Final: ik heb zoujuist de semi final gereden. Ik had een goede start en kon aanvallen bij de nummers één en twee. Toen ik buitenom in Druids probeerde in te halen voor positie twee kwam de nummer twee ineens naar buiten en raakte mijn rechter voorwiel. De safety car kwam naar buiten en ik merkte dat ik veel last van overstuur had. Na de safety car moest ik er één voorbij laten gaan, maar kon door verdedigend te rijden de rest achter me houden en eindigde op P4. Doordat we door de safety car de langzamere heat zijn, start ik in de finale van de achtste plaats. Mijn Getem teammaat Rogier de Wit start van pole. We gaan er voor vanmiddag! Ik hoop een goede start te maken en probeer alsnog op het podium te komen.
Final: Chris Maliepaard uitgevallen (red. Fanzonely) Lees het verslag hier >>

 

Timeschedule Duratec class Formule Ford Festival (GMT+1)

Qualifying group 1 Saturday, 11.50h-12.10h (Nederlandse tijd) 
Qualifying group 2 Saturday, 13.20h-13.40h (Nederlandse tijd)
Heat 1 Saturday, 17.30h-17.45h (Nederlandse tijd)
Heat 2 Saturday, 18.35h-18.50h (Nederlandse tijd)
Semi Final 1 Sunday, 12.40h-13.00h (Nederlandse tijd)
Semi Final 2 Sunday, 13.15h-13.35h (Nederlandse tijd)
Final  Sunday, 18.20h-18.45h (Nederlandse tijd)

Volg de verrichtingen van Chris hier opent in een nieuw venster >> (klik links op de Formule Ford Duratec results)

 

Meer nieuws...