Menu

Chris Maliepaard BRL Light kampioen na kat en muis spel

26 oktober 2009

Chris Maliepaard BRL Light kampioen na kat en muis spel

MAARSBERGEN/ASSEN - Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard heeft in de allerlaatste race van het seizoen op het TT-circuit van Assen het kampioenschap in de BRL Light Series behaald. Wie vooral aan scorebordjournalistiek doet, zal denken dat het een seizoen lang een strijd op leven en dood is geweest. Wie verder kijkt dan de eindklassering zal zien dat daarmee het racetalent van Maliepaard tekort wordt gedaan. De 18-jarige Groningse student werd in zijn debuutjaar kampioen door van de zeven raceweekenden en veertien races vijf keer de pole position te pakken, zes races te winnen en tien keer de snelste raceronde te rijden. Bovendien wist Team Fanzonely ieder raceweekend het podium te halen met één van de rijders.

Onbedoeld spannend

Na het kampioenschap van Francesco Pastorelli in 2005 en de tweede plaats van Dick Freebird in 2006 is Chris Maliepaard de volgende uit het Fanzonely Jong Talent Programma die een prestatie van formaat levert. En dat terwijl ook het technisch team van Fanzonely uit jonge talenten bestaat door de samenwerking met de HTS Autotechniek Arnhem en ROC Aventus. Toch werd het onbedoeld spannend. Door mechanische pech scoorde Maliepaard in het eerste raceweekend niet en keek hij tegen een achterstand van bijna veertig punten aan. Door keihard te werken wisten Team Fanzonely en Chris Maliepaard direct het tij te keren. Maliepaard pakte podiumplaats na podiumplaats en wist in Assen zelfs in twee achtereenvolgende weekenden de maximale score te behalen door de pole position te pakken, beide races te winnen en twee keer de snelste raceronde te rijden. Met nog twee raceweekenden te gaan stond Fanzonely met Maliepaard bovenaan de lijsten, maar met een minimale voorsprong.

Voorafgaande aan het afgelopen weekend stond Chris Maliepaard vijf punten voor op de nummer twee Marcel Peters. Toen Maliepaard in race één in de opwarmronde uitviel met een kapot differentieel leek het kampioenschap alsnog aan zijn neus voorbij te gaan. Maar ook Marcel Peters viel na één ronde uit en dus zou de allerlaatste race na dit bizarre toeval en dus ook de nodige portie geluk beslissend zijn. Maliepaard startte achteraan en hoefde Peters alleen maar te volgen om kampioen te worden. De nummers één en twee vonden elkaar al snel en hoewel hard contact door Peters niet geschuwd werd, stelde Maliepaard zijn kampioenschap veilig door Peters vlak voor het einde te passeren en de derde plaats te pakken.

Chris Maliepaard: “wat een kampioenschap! We hebben keihard gewerkt en zijn denk ik terecht kampioen geworden. Ondanks dat Team Fanzonely een erg jong team is, hebben ze me steeds een goede auto gegeven en bewezen dat ze onder druk kunnen presteren. Ik heb veel races kunnen winnen, op twee keer na in elk weekend de pole position gepakt en in tien van de veertien races de snelste raceronde gereden. Dan mag je denk ik zeggen dat je het hebt verdiend. Ik wil Team Fanzonely bedanken voor het mooie seizoen en hun tomeloze inzet, daarnaast wil ik mijn persoonlijke sponsor Autorijschool Blok-Huls, mijn fans en de sponsoren van Fanzonely bedanken.”

Christian Dijkhof: “doel deels geslaagd”

Fanzonely teamgenoot Christian Dijkhof wilde dit seizoen meedoen in de middenmoot en de aansluiting vinden bij de top. “Dat laatste was iets teveel van het goede”, aldus Dijkhof. “De snelle jongens vooraan waren nog te ver weg. Toch ben ik niet ontevreden. De BRL Light is een geweldige auto. Als je vanuit een VW Golf in dit racemonster stapt is het echt een wereld van verschil. Sequentieel schakelen, achterwielaandrijving en een 240pk sterke motor maken het geen gemakkelijke auto om zomaar even mee vooraan mee te doen. Met Team Fanzonely heb ik mijn grenzen in elk weekend verlegd met een zevende plaats in het kampioenschap tot gevolg en daar mogen we absoluut trots op zijn.”

Eindstand in het BRL Light kampioenschap
1. Chris Maliepaard, Fanzonely
2. Marcel Peters
3. Eric van den Munckhof
7. Christian Dijkhof, Fanzonely


Bekijk het fotoboek vol kampioenschapvreugde >>

Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely bedankt de volgende partners voor hun steun in 2009:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer nieuws...