Menu

Fanzonely zet podiumreeks voort in WEK

8 november 2009

Fanzonely zet podiumreeks voort in Winter Endurance Kampioenschap

Amper twee weken na het behalen van het kampioenschap in de BRL Light, stond de kick-off van het Winter Endurance Kampioenschap op het programma voor Team Fanzonely. De Zandvoort 500 was de eerste van vier langeafstandsraces over het circuit van Zandvoort. Ex-Fanzonely Jong Talenten Simon Knap en Dick Freebird vormden het rijdersduo voor de race over 500 kilometer. Met de speciaal door het Jong Talent Team doorontwikkelde FD BRL Light behaalden zij een prima tweede plaats in hun divisie en zetten daarmee de podiumreeks van Fanzonely, ingezet tijdens het BRL Light seizoen, voort.

Prima teamwork brengt FD BRL Light eerste endurance podium

Zaterdagochtend werd er door het veld van 43 auto’s gekwalificeerd op een natte baan. Hoewel deze omstandigheden de BRL Light wel liggen, deden de Fanzonely rijders het relatief rustig aan. “Je hebt er niks aan om nu als een gek te gaan rijden en risico te lopen op schade”, vertelt Simon Knap. “In de kwalificatie worden endurance races niet gewonnen.” Een vierde startplaats in divisie II, de divisie waarin de FD BRL Light op basis van de motorinhoud was ingedeeld, was daarom een prima uitgangspositie.

Dat Simon Knap gelijk had over het belang van de kwalificatie tijdens een endurance race, bleek al binnen één ronde na de start van de race op zaterdagmiddag. Dick Freebird had een prima start en na een crash nog voor de tweede bocht door twee andere deelnemers, kwam de snelle man uit Rosmalen al snel als eerste in divisie II door. Na de eerste pitstop na ongeveer één uur rijden, nam Simon Knap plaats achter het stuur en kwam als derde weer de baan op. In zeer wisselvallige omstandigheden zette Knap prima rondetijden neer, waardoor Freebird na de volgende rijderwissel als tweede zijn weg kon vervolgen op één ronde achterstand van de nummers één in divisie II Rob de Laat en Theo de Prenter. Ondanks het soms zeer slechte zicht in de regen kon Freebird zijn positie behouden, waardoor Simon Knap in de laatste stint van de race de tweede positie kon binnenhengelen. Even leek het er zelfs op dat het meer werd, omdat de nummer één uit de klasse net voor het einde van de race uitviel. Het team kwam echter één ronde tekort om het verschil in gereden ronden goed te maken en finishte daardoor op een prima tweede plaats in divisie II. De eerste endurance podiumplaats voor de FD BRL Light was daarmee een feit.

Dick Freebird: “ik had een goede start en maakte direct wat plaatsen goed. Omdat we eerder een pitstop maakten dan onze concurrenten moesten we weer een plaats inleveren. De regen maakte het nog even moeilijk, doordat de ramen van de BRL Light van kunststof zijn. Die beslaan direct en dat maakt het niet gemakkelijker. Toch bleven mijn rondetijden goed en hebben we een prima resultaat behaald.”

Simon Knap: “Dick en ik vormden een goed team. We hebben allebei goede rondetijden gedraaid. Net als Dick had ik in de regen last van het slechte zicht door de voorruit, maar ondanks dat heeft het team hard gewerkt en een goed resultaat geleverd.”


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association 

 

Meer nieuws...