Menu

Autotechniek in de spotlights op Career Day

12 november 2009

Fanzonely & HTS Autotechniek Arnhem zetten Autotechniek in de spotlights op Career Day

Op dinsdag 10 november en woensdag 11 november vond in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam de Jet-Net & Universum Career Day plaats. Zo'n 3.500 leerlingen uit 4 havo en 5 vwo met een Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid profielkeuze kregen een kijkje achter de schermen bij topbedrijven zoals Shell, DSM, Philips, Corus, Unilever en AkzoNobel. Ook Fanzonely en de HTS Autotechniek Arnhem waren aanwezig om de leerlingen te enthousiasmeren over de ins en outs van technologie en Autotechniek in het bijzonder. Het werd een groot succes!

Workshop Race Engineering in 30 minuten

Leerlingen uit het hele land waren naar Rotterdam gekomen om te ontdekken waar hun interesses in de wereld van bèta en techniek liggen en welke beroepen daarbij horen. In rondes van 30 minuten werden groepjes van tien leerlingen door de diverse standhouders ontvangen om een snelle blik achter de schermen te geven van het bedrijf of de instelling. Per dag waren er ook twee vrije rondes, waarin de leerlingen op eigen initiatief een bezoek mochten brengen aan een stand naar keuze. Dat een echte raceauto op de stand de aandacht trekt van jong en oud was in die rondes ook direct duidelijk.

Fanzonely en de HTS Autotechniek Arnhem deelden een stand. Na een korte introductie over de opleiding HTS Autotechniek en de samenwerking met het raceteam Fanzonely kregen de leerlingen tien vragen voorgeschoteld over vijf belangrijke onderdelen in de autosport en Automotive wereld in het algemeen. Onder andere aerodynamica, data logging, banden en de afstelling van een auto onder diverse omstandigheden kwamen aan bod. 

In tweetallen moesten de leerlingen op zoek gaan naar de juiste antwoorden, waarbij de betreffende onderdelen dienden als interactief decor. Er werd naast algemene kennis over auto's ook een beroep gedaan op hun kennis over natuurkunde, een belangrijk bètavak in de autotechniek. Die kennis bleek bij de meeste leerlingen wel goed te zitten. Door goed te kijken en logisch na te denken slaagden de meeste leerlingen met een ruime voldoende voor de korte cursus Race Engineering. Het tweetal met de meeste goede antwoorden werd daarvoor beloond met een VIP arrangement voor de open dag van de HTS Autotechniek op zaterdag 14 november aanstaande.

Meisjes vaak even enthousiast als jongens

Hoewel auto's en racen doorgaans een echt jongensding is, waren meisjes vaak even enthousiast. Er werd hevig gediscussieerd over de vragen, terwijl sommige leerlingen al alles van auto's wisten, of dachten te weten. Het werd een geslaagd evenement met veel enthousiaste reacties van zowel leerlingen als standhouders.

Interesse in de HTS Autotechniek?

Kijk op opent in een nieuw venster www.ikkiesautotechniek.nl of kom aanstaande zaterdag 14 november naar de open dag in Arnhem!

 

opent in een nieuw venster  opent in een nieuw venster  opent in een nieuw venster  

 

Meer nieuws...