Menu

Fanzonely luidt jaar in met podiumplaats in Nieuwjaarsrace

4 januari 2010

Fanzonely luidt jaar in met podiumplaats in Nieuwjaarsrace

ZANDVOORT/MAARSBERGEN - Team Fanzonely is het jaar 2010 begonnen zoals het in 2009 geëindigd was. In de traditionele Nieuwjaarsrace op het circuit van Zandvoort pakte het Jong Talent Team opnieuw een podiumplaats in divisie II van het Winter Endurance Kampioenschap, de klasse met auto’s met een motorinhoud tot drie liter. Coureurs Simon Knap en Christian Dijkhof werden tweede in de vier uur durende race, waarvan een deel in het donker werd verreden.

Sprinter wordt allrounder

De BRL Light waarmee Fanzonely al jaren uitkomt in de Benelux Racing League en het Winter Endurance Kampioenschap (WEK), staat vooral bekend als een sprinter. De op een Ford Focus lijkende silhouet raceauto kende de afgelopen jaren tijdens de wedstrijden in het WEK dan ook de nodige aanpassingsproblemen. “De wedstrijden van de Benelux Racing League duren ongeveer een half uur, terwijl in het WEK vier uur lang gereden wordt. Dat kon de auto in onze eerste langeafstandswedstrijden simpelweg niet aan”, vertelt Ruud Hartvelt, eigenaar van Fanzonely. “In samenwerking met studenten Autotechniek hebben we de auto stap voor stap doorontwikkeld. Dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Iedere race leren we meer en vinden we nieuwe verbeterpunten.”

 

Dat het team op de goede weg is om van de sprinter een allrounder te maken blijkt uit de resultaten van de afgelopen twee wedstrijden. In beide races werd een podiumplaats behaald. Simon Knap, bekend uit het Dutch GT4 kampioenschap, was betrokken bij beide podiumplaatsen. Hij liet zijn talent weer zien door constant snelle rondetijden te draaien en in de laatste stint in het donker zelfs top zes tijden te rijden in een veld met veel topcoureurs. Knap: “we hebben nu twee keer een goed resultaat neergezet. Het team werkt goed samen en de auto is erg snel. Een tiende plaats algemeen en tweede plaats in onze klasse is een hele goede prestatie waar we trots op mogen zijn.” Ook Christian Dijkhof was tevreden. Dijkhof kwam afgelopen seizoen uit voor Fanzonely in de BRL Light klasse en stapte nu in tijdens de Nieuwjaarsrace. “Ik kende het endurance racen al van mijn ervaring in de Golf Endurance Cup, maar dit was de eerste keer in de BRL Light. Om dan direct mijn eerste podiumplaats met Fanzonely te halen is natuurlijk fantastisch!”


Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni

 

Meer nieuws...