Menu

Fanzonely met ijzersterke line-up naar 4 uur van Zandvoort

1 februari 2010

Fanzonely met ijzersterke line-up naar 4 uur van Zandvoort

Team Fanzonely staat komende zondag met een ijzersterke line-up aan de start van de 4 uur van Zandvoort. Met ex-Fanzonely Jong Talenten Simon Knap en Chris Maliepaard heeft het team de Formule Ford kampioen van 2008 en BRL Light kampioen van 2009 in de gelederen. Het Jong Talent Team hoopt met de twee jonge, talentvolle coureurs goede zaken te doen in de derde race van het Winter Endurance Kampioenschap 2009-2010.

Divisiewinst is mogelijk

Na Dick Freebird en Christian Dijkhof is het nu Chris Maliepaard die samen met Simon Knap het rijdersduo vormt voor de langeafstandsrace op het circuit van Zandvoort. Simon Knap schat de kansen van het team hoog in: “ik kijk er naar uit om samen met Chris Maliepaard een team te vormen. Chris is een goede coureur en ik denk dat we als team voor een verrassing kunnen zorgen. In de Nieuwjaarsrace finishten Christian Dijkhof en ik als tweede in onze divisie en tiende algemeen. Met Chris denk ik dat we, met ook het nodige geluk aan onze kant, voor de winst kunnen gaan in divisie II en een mooie klassering algemeen.”

Snel aanpassen, geen fouten maken en uit mijn doppen kijken

Voor Chris Maliepaard, die afgelopen jaar de BRL Light titel veroverde met Team Fanzonely, is het zijn eerste langeafstandsrace. “Ik zal vooral informatie moeten inwinnen bij mijn teamgenoot Simon Knap. Hij heeft meer ervaring met langere races door zijn deelname aan het Dutch GT4 kampioenschap en het Winter Endurance Kampioenschap. Daarnaast ken ik nog wel een aantal mensen waarbij ik informatie kan vergaren”, vertelt Maliepaard over zijn voorbereiding op de race. “Ik ben momenteel heel erg ingesteld op de 'aanval' modus die nodig is voor sprintraces. Meteen vanaf de eerste ronde 100% pushen. Ik denk dat het tijdens een endurance race ook belangrijk is om te pushen, maar dan in een andere mate. Je zal op 95% van je kunnen moeten rijden en mag geen fouten maken. Met zo’n vol veld van het Winter Endurance Kampioenschap is goed uit mijn doppen kijken dus het belangrijkste. Ik zal me snel moeten aanpassen, maar kijk uit naar de race en ga samen met het team voor het best mogelijke resultaat.”


Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni

 

Meer nieuws...