Menu

Kapot differentieel beŽindigd imposante podiumreeks Fanzonely

8 februari 2010

Kapot differentieel beŽindigd imposante podiumreeks Fanzonely

ZANDVOORT/ MAARSBERGEN - De 4 uur van Zandvoort van afgelopen zondag verliep anders dan Team Fanzonely zich had voorgesteld. In de derde race van het Winter Endurance Kampioenschap namen de jonge, talentvolle coureurs Simon Knap en Chris Maliepaard plaats achter het stuur. Lang zag het er naar uit dat de beoogde divisiewinst voor het grijpen lag, maar met nog een krap anderhalf uur te gaan moest het team opgeven met een kapot differentieel. Daarmee werd de imposante podiumreeks die het Fanzonely Jong Talent Team had neergezet in de Benelux Racing League en het Winter Endurance Kampioenschap plots beŽindigd.

Goede start met pole position in divisie II

De dag begon goed toen Simon Knap en Chris Maliepaard aan de kwalificatie voor de race begonnen. Eerst nam Simon Knap plaats achter het stuur van de FD Focus Silhouette. Op een opdrogende baan zette hij steeds snellere rondetijden neer, waarna het team besloot om Chris Maliepaard in het tweede deel van de kwalificatie weg te sturen op slicks. Dat pakte goed uit. Maliepaard pakte overtuigend de pole position in divisie II met een zeer snelle tijd.

Spannend gevecht om de winst

Chris Maliepaard nam ook de start van de race voor zijn rekening. Hoewel het zijn eerste endurance race was, kwam hij snel in zijn ritme en draaide constant snelle rondetijden. Na ongeveer een uur rijden lag hij op de tweede plaats in divisie II en maakte zijn pitstop. Simon Knap nam het stuur over en ging verder waarmee Chris Maliepaard geŽindigd was. De top drie van divisie II bleef dicht bij elkaar en door de zeer snelle rondetijden van Simon Knap en Chris Maliepaard lag de divisiewinst voor het grijpen. Toen Maliepaard bij de tweede pitstop weer achter het stuur kroop, voelde hij echter al snel dat er iets mis was met de auto. Maliepaard: “het ging net lekker. Ik had weer een goed ritme te pakken, toen ik voelde dat de auto in sommige bochten wat inhield. Ik overlegde met het team via de radio, maar zij besloten om te blijven rijden en af te wachten of het erger werd. Enkele ronden later bleek het erger te zijn dan ingeschat en had ik opeens geen aandrijving meer. Het differentieel bleek kapot.” Ook teamgenoot Simon Knap baalde: “het is heel jammer. We reden allebei erg goede rondetijden en we hadden een mooi gevecht met twee concurrenten om de divisiewinst. Helaas moesten we opgeven met pech, want het zat er echt in.”

Met de uitvalbeurt werd de podiumreeks van dertien podiumplaatsen van Team Fanzonely in raceweekenden van de Benelux Racing League en het Winter Endurance Kampioenschap beŽindigd. De mogelijkheid op sportieve revanche doet zich voor op zondag 7 maart, wanneer Fanzonely uitkomt in de Final 4, de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap op Zandvoort.


Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni

 

Meer nieuws...