Menu

Sterke race Fanzonely niet beloond in finale WEK

8 maart 2010

Sterke race Fanzonely niet beloond in finale WEK

ZANDVOORT/ MAARSBERGEN - De finale van het Winter Endurance Kampioenschap, de Final 4, werd afgelopen zondag verreden op het circuit van Zandvoort. De race werd voor enkele equipes een spannende strijd om de titel. Team Fanzonely speelde hierin geen rol van betekenis meer na de uitvalbeurt in de voorlaatste wedstrijd. Het doel was om in de finale weer een podiumplaats te behalen, maar na een sterke race met uitzicht op het podium moest het team opnieuw de handdoek in de ring gooien door mechanische pech. Een lager in de versnellingsbak zorgde voor een voortijdig einde voor Fanzonely coureurs Simon Knap en Christian Dijkhof.

Ondanks twee uitvalbeurten niet ontevreden

Van de vier wedstrijden die in het Winter Endurance Kampioenschap verreden werden, finishte Fanzonely er twee op het podium en haalde twee keer de finish niet. Ondanks de uitvalbeurten is het team niet ontevreden over het verloop van het winterseizoen. Teambaas Ruud Hartvelt: “we zijn begonnen met een auto die bekend staat als een pure sprinter en hebben deze doorontwikkeld naar een endurance bolide. De twee uitvalbeurten waren het gevolg van domme pech en de andere races hebben we beide keren meegedaan om de overwinning in onze divisie. Daarom zijn we over het algemeen niet ontevreden, al hadden we natuurlijk graag nog een rol gespeeld in het overall kampioenschap. Dat zat er in, maar dan moet je natuurlijk wel blijven finishen.”

Lof voor het team

Fanzonely reed het WEK met een wisselende rijders line-up. Simon Knap was de vaste waarde binnen het team en deelde het stuur met Dick Freebird, Christian Dijkhof en Chris Maliepaard. “Alle rijders hebben het erg goed gedaan. Onze vaste coureur Simon Knap heeft het hele WEK constant zeer goed gepresteerd. Het was goed om weer met hem te werken. We wensen Simon veel succes in het Dutch GT4 kampioenschap komend seizoen”, vertelt Ruud Hartvelt. “Ook moet ik mijn complimenten geven aan het team. We werken met jonge, talentvolle autotechnici die zich gedurende het WEK professioneel ontwikkeld hebben tussen enkele gevestigde grootmachten. Dat mag ook wel eens gezegd worden”, eindigt Hartvelt.

Foto’s: Bart van Dinten (opent in een nieuw venster www.bartvandinten.nl)

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni

 

Meer nieuws...