Menu

Dunlop protégé Michael Verhagen test bij Fanzonely: “waanzinnig!”

1 april 2010

Dunlop Drivers Cup winnaar Michael Verhagen test bij Fanzonely: “waanzinnig!”

Enkele maanden nadat Michael Verhagen werd uitgeroepen tot winnaar van de Dunlop Drivers Cup 2009, speelden de zenuwen op zaterdag 27 maart weer even op. Het was namelijk tijd voor het tweede deel van de hoofdprijs: een test- en selectiedag bij Team Fanzonely, het huidige BRL Light kampioensteam. Eerder behaalde het racetalent uit Breda al zijn racelicentie. Tijd om die ervaringen in de praktijk te brengen.

Droom wordt werkelijkheid

Aan het einde van de testdag is Michael Verhagen nog steeds onder de indruk: “vandaag was een dag om nooit te vergeten. Ik mocht als winnaar van de Dunlop Drivers Cup een testdag ervaren als coureur van een echte raceauto op het circuit van Zandvoort. En dat is voor velen, dus ook voor mij, een droom.”

Verhagen: “om half 8 vanochtend kwam ik aan op het circuit en zag ik een super grote racetrailer staan van het Fanzonely raceteam. Dus ik wist meteen waar ik moest zijn. Ik werd direct voorgesteld aan het hele raceteam en de dagindeling werd netjes uitgelegd. Om 8 uur mochten we het circuit al op en toen begonnen de zenuwen pas echt op te spelen. Fanzonely’s ervaren coureur Niels Hartvelt liet gelukkig eerst zien wat de auto allemaal kan met mij in de speciaal ingebouwde bijrijderstoel en dat ging waanzinnig snel!”

Leerzame dag

Onderschat de snelle achterwielaangedreven auto niet. Met 240 pk, een sequentiële versnellingsbak, Koni racedempers, speciale Dunlop slicks en een gewicht van slechts 925 kilo mag niets aan het toeval worden overgelaten. Nadat Fanzonely’s coureursbegeleider Niels Hartvelt de belangrijkste zaken had uitgelegd, was het tijd voor Michael Verhagen om plaats te nemen achter het stuur.

Verhagen: “na een paar rondjes mocht ik zelf over de baan knallen. Gedurende de test voerden we het tempo op en werd mij geleerd hoe en wanneer te remmen en hoe ik moest omgaan met de sequentiële versnellingsbak. Tussen de middag liet de data-analist van Team Fanzonely mij op een laptop zien wat ik allemaal goed of fout deed. Het is ongelofelijk wat ze allemaal kunnen uitlezen. Zelfs het wel of niet over een curbstone rijden is in de data te zien. We hebben enkele verbeterpunten besproken, die ik daarna moest toepassen. Dat ging super!”, vertelde een nog even enthousiaste Michael Verhagen. “Ik heb heel erg genoten van deze dag en wil daarvoor Dunlop en Team Fanzonely heel erg bedanken. Ik kan ook iedereen aanraden om eens zo’n dag te ervaren als die mogelijkheid er is.”

Schrijf je in voor de Dunlop Drivers Cup 2010

Die mogelijkheid doet zich misschien eerder voor dan je denkt. Sta jij aan de vooravond van een racecarrière en word jij de volgende winnaar van de Dunlop Drivers Cup? Schrijf je dan nu in op opent in een nieuw venster www.dunlopdriverscup.nl.

opent in een nieuw venster

 

Meer nieuws...