Menu

Fanzonely scrutineers beleven een geweldig DTM weekend

27 mei 2011

Fanzonely scrutineers beleven een geweldig DTM weekend.

Zandvoort - In het weekend van 14-15 mei streek het complete DTM circus dit jaar weer neer op het Circuit Park Zandvoort. Pas één race verreden in het seizoen 2011 waardoor de uitslag van de race op Zandvoort alle kanten op zou kunnen gaan. Ook dit jaar was er een belangrijke taak weggelegd voor de scrutineers, zij vormen het technische observatieteam van de DTM. De scrutineers van Fanzonely zijn allen afkomstig van de HTS-Autotechniek te Arnhem en staan garant voor een uiterst hoog niveau.

Voor een zestal scrutineers begon het DTM weekend al op donderdagavond, ze zorgden ervoor dat de activiteiten op de vrijdag soepel verliepen. Aan het eind van de middag arriveerde de andere 20 scrutineers en dat maakte het benodigde aantal voor het weekend compleet. Tijdens het eerste gezamenlijke avondeten werden complimenten voor deze dag uitgesproken door de DTM organisatie, een unicum voor de vrijdag. Met het moraal hoog en gezelligheid in de groep stond er een mooi weekend voor de boeg.

De zaterdag begon voortreffelijk, om 7 uur stond iedereen paraat en na het nuttigen van het ontbijt werd er tekst en uitleg gegeven over het verloop van het weekend. Nadat de taken waren verdeeld nam iedereen zijn positie in bij zijn gekozen team en coureur. De scrutineers waren nu de ogen van de technische leiding, ze zorgden ervoor dat alle aanpassingen aan de auto werden genoteerd. Naast het observeren keken zij er ook op toe dat alle banden die de coureur gebruikte wel correct waren. Dit gebeurde door de banden te scannen op code, deze methode zorgt ervoor dat de coureur altijd de juiste banden gebruikt en dus niet buiten de regels om gaat.

Formule 3 Euro Series

Naast de DTM waren de scrutineers aktief bij de Formule 3 Euro Series. De scrutineers verzorgden in het Parc Fermé de technische keuring bestaande uit het meten en wegen van de auto’s . Dankzij de scrutineers verliep dit helemaal op rolletjes. Het eigen initiatief was zeer hoog en er werd geholpen zonder dat daar naar gevraagd werd. Vele complimenten en waarderingen verkregen van de Technische Leiding aldaar.

Complimenten

Het DTM weekend op het Circuit Park Zandvoort bleek wederom zeer geslaagd en uitermate succesvol verlopen. De goede inzet en de professionele houding van de Scrutineers werd meerdere malen geprezen door zowel de DTM organisatie als wel de technische commissie van het circuit zelf. Het niveau waar de HTS Autotechniek naar streeft werd ruimschoots behaald door deze jonge professionals.


 

 

Meer nieuws...